Aktualitātes
18.01.2021

"Satori" diskutēs par ģimenes jēdzienu mūsdienās

Komentē
0

Pagājušajā nedēļā sabiedrību satricināja likumprojekts, kas paredz grozīt Satversmi, definējot ģimeni. Reaģējot uz to, mums šķiet būtiski rast atbildes uz jautājumiem par to, kas ir ģimene un ko 21. gadsimtā saprotam ar "tradicionālo ģimeni", par kuru iestājas konservatīvo vērtību aizstāvji, tāpēc ceturtdien, 21. janvārī, plkst. 18:30 rīkojam tiešsaistes diskusiju "Ģimenes nemieri".

Dzimumu līdztiesība, dzīvesbiedru likums, bērnu sociālā un seksuālā audzināšana ir tikai daži no tematiem, kas līdzās ģimenes jēdziena definēšanai polarizē sabiedrību pretējās nometnēs, kuras aizstāv vai nu liberālās, vai konservatīvās vērtībās balstītu skatījumu uz dzimti. Taču nav cieņpilnas diskusijas, kurā iesaistās nevis politiķi, bet akadēmiskās un radošās vides pārstāvji, kuru viedoklis nav balstīts politiskā pārliecībā, bet gan zināšanās un pieredzē, kas var dot argumentus plašākai sabiedrībai.

Diskusijā piedalās Anna Auziņa, Kārlis Vērdiņš, Agnese Irbe un Raivis Bičevskis. Viņi par dzimti ir veidojuši gan akadēmiskas, gan uz plašāku sabiedrību orientētas publikācijas. Visi diskusijas dalībnieki ir humanitāro zinātņu doktori, pārstāv vienu paaudzi un ir kultūras vidē cienīti profesionāļi.

Sarunu vadīs zinātņu doktors un dzimtes studiju pētnieks Jānis Ozoliņš. Diskusija būs skatāma tiešraidē "Facebook" un "Satori".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!