Aktualitātes
04.08.2020

"Satori" diskutēs par Rīgas apkaimēm

Komentē
0

Sestdien, 8. augustā, plkst. 17:00 Natālijas Draudziņas vidusskolas pagalmā notiks "Satori" rīkotā diskusiju cikla "Sadzīvošana" trešā saruna "Vai Rīgai vajag apkaimes?"

Alfabētiskajā rādītājā, kas sākas ar Atgāzeni un beidzas ar Zolitūdi, atrodami 57 apkaimju (citkārt sauktu par rajoniem vai mikrorajoniem) nosaukumi. Kopā tās veido Rīgas pilsētu, taču arī katrai apkaimei atsevišķi ir sava vēsture, identitāte, profils un pašizpratne. Kur vēl dažādākas vietas kā Ķengarags un Ķīpsala, Vecrīga un Vecmīlgrāvis, Purvciems un Pleskodāle, Bieriņi un Bolderāja, Sarkandaugava un Skanste? Bez apkaimēm nebūtu Rīgas, taču arī apkaimēm Rīga ir vajadzīga kā vienots veselums. Cik liela problēma ir dažādu apkaimju sociāli ekonomiskā nevienlīdzība, un kā to risināt? Ko Rīgā varētu uzskatīt par veiksmīgu apkaimju politiku? Kā veicināt apkaimju labklājības celšanos, vienlaikus neļaujot t.s. "ģentrifikācijai" pazudināt to identitāti? Varbūt koncertzāle jāceļ Maskačkā? Vai visi šie jautājumi neliecina par patronizējošu "centra skatiena" attieksmi? Par šādu tematiku mēģināsim domāt un spriest "Satori" sarunu cikla "Sadzīvošana" trešajā diskusijā "Vai Rīgai vajag apkaimes?"

Diskusiju vadīs filozofs Helmuts Caune, sarunas dalībnieki tiks precizēti. Diskusija notiks blakus mašīnām slēgtajai Tērbatas ielai, Natālijas Draudziņas vidusskolas pagalmā.

Par "Satori" diskusiju ciklu "Sadzīvošana".

Mēnesi garais eksperiments ar citāda veida Tērbatas ielas dzīvi būtu velti izniekota iespēja, ja vienlaikus neizmēģinātu arī eksperimentus ar citāda veida domāšanu, kuriem parastā, neeksperimentālā pilsētas dzīvē neatliek laika un jaudas. Ikvienas pilsētas – no Durbes līdz Šanhajai – iedzīvotājiem gribot negribot jācenšas kaut kā kopīgi eksistēt, dzīvot kopā, kopābūt, sadzīvot.

Kādas ir labākās formas dažādu, bieži ļoti atšķirīgu cilvēku sadzīvošanai? Vai pilsēta vispār ir cilvēka dabai piemērots sabiedrības modelis? Cik labi Rīga atbilst tās iedzīvotāju vajadzībām? Vai Rīga ir pilsēta, kas kalpo saviem iedzīvotājiem, vai drīzāk iedzīvotāji kalpo Rīgai? Kādu mēs varētu un gribētu redzēt nākotnes Rīgu, un ko mums sola tie, kas pretendē uz pilsētas vadīšanu jau pavisam tuvā nākotnē? Uz šiem un citiem jautājumiem dažādi sarunbiedri un biedrenes mēģinās atbildēt publiskās diskusijās uz Tērbatas ielas ik sestdienu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!