Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Vēl. Par mūziķiem - nevajag viņus pataisīt par vienīgajiem mocekļiem.
Nu nav tā. Cik es lasu, tad simtgades miljoni ļoti daudzi aizgāja mūsu simfoniķiem un citiem muziķiem ārzemju koncertiem - ieskaitot Ameriku un Āziju. Visi dzīvoja labās viesnīcās , labi paēda, meģināja labās koncertzālēs un galu galā saņēma loti labas komandējuma naudas.

Uz tā fona, ka cilvēki maksā nodokļus, bet nesaņem medicīnas pakalpojumus - nu tā situācija nav traģiska.

Kultministre saka, ka latviešu literatūra ieguvusi popularitāti pasaulē - es saku - nevajag melot. Latvijas valstsi r samaksājusi miljonus, lai ārzemju izdevniecības tulkotu un izdotu mūsu literātu darbus. Paši literāti dzīvojot nabadzībā, kamēr lasu un skatos, ka lielākā daļa no tā sauktā pietuvināto loka nu jau pārdesmit reizes būs aplidojuši zemeslodi , uztur dzīvokļus un mājas un kādas un vēl visādas ekstras , kamēr medijos raud, cik nabadzīgi esot.

Ja salīdzinām Ikstenu un Paulu KOELJU - tad Ikstenai ir pamats raudāt - bet tikpat labi var salīdzināt mani un mana statusa ( vecums, dzimums, izglītība, darba alga, dzīvesvieta) vācieti un atkal pamats raudāt ir man. Tad SATORI būtu ļoti vērtīgi diskutēt par kultūru un saiedrību - vai te maz vairs vispār iet kaut kas kopā - vai nav tā, ka kultūras cilvēki ar mums -vietējiem un mūsu realitāti vairs nespēj identificēties -

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Vēl - es uzskatu, ka Rīgu par latvisku var dēvēt pateicoties tieši arhitektiem. Ja manī ir kaut jel kādas patriotisma jūtas par Rīgu, tad tikai tāpēc, ka zinu, ka liela tās daļa - jo īpaši bulvāru loki ir latviešu būvēti. Tas ir mūsu kultūrvēsturē , arī valsts simtgades kontekstā noklusēts fakts. Manuprāt, apzināti.
Jūgendstila iznīcināšana Rīgā manā uztverē ir absolūta šodienas varas elites pakļāvība kremļa postošajai varai un tās izpausmēm Rīgā.
Tāpēc - es ļoti uzmanīgi klausījos, ko runāja Sergejs Ņikiforovs. Bez jaunas koncertzāles savu Rīgu es spēju iedomāties, bet ja turpināsies pilsētas vides degradācija, ieskaitot vēsturisko un kultūvēsturisko ēku iznīcināšanu - goda vārds, neapskaužu par to nolaisto un izsaimniekoto sādžu sauktu Riga , kurā būs jādzīvo nākošām paaudzēm.

Un atkal jautājums jau ir lemjams citur - tā ir politiskā elite , kura Rīgu ir novedusi līdz putekļainai, cilvēkiem nedraudzīgai un depresīvai videi. Gribam , lai opera pelna naudu ar tūrismu , bet pat pašam pašam pilsētas centram - operas skvēriem un kanālmalai nav paredzēti līdzekļi to uzturēšanai.


Vai es pareizi saprotu, ka 19 milj , kurus būvnieki tiesāja no KM par LNB - ir iztiesāti un informācija ir noslepenota?

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Vēl. Lasīju , ka AB dambja varianta pretinieki uztraucas, ka uzzāle uz AB nenodrošinās ne ugunsdrošību, ne evakuāciju, ne piemēram, mašīnu novietošanu.
Kā ir - man nav ne jausmas - cerēju par to dzirdēt.

Kāpēc tik ērti un viegli tiek atmests KRONVALDA DĀRZU variants?
Ministres argumenti, ka RD īpašums - neiztur kritiku. Okupācijas muzejs, kurš tagad tiek veidots kā nākotnes okupācijas!!! muzejs un kurš pie tam ir 100% privāts - spēja gan RD važas nomest.

Vācija ir viena no pasaules bagātākajām valstīm, Ziemeļvācija jo īpaši.
Nevaru piekrist Grikmanes kundzei, ka visu izšķir izglītība. Tai ir milzīga nozīme, bet ja ne gluži izšķiroša, tad tomēr tikpat būtiska nozīme ir naudai. Šogad nebiju ne uz vienu Rīgas operas festivāla izrādi un koncertu. Cenas ir augšā biļetēm , pārtikai, apkurei utt. utjpjr.
Iešu uz koncertu 19.07. iešu uz Bavārijas orķestra koncertu. Iespējams , ka Jansons nebūs , bet tik un tā iešu - bet - es nopirku pašu lētāko biļeti, kur nav ne labākā akustika, ne redzamība.
Ja atkal tiek domāts pat tūristiem, par naudas pelnīšanu kā LNB un kā LNMM gadījumos - nu skaidrs - tad runa atkal ir tikai un vienīgi par priviliģētajiem - maksātspējīgiem.
Šai ziņā es par 101% piekrītu M.Vanaga balsij - bet nu vienlaicīgi Prinča kungs jau nodemonstrēja , ka lēmēji būs citi kungi - ka tiem, kuru īpašumam vajag sakārtot infrastruktūru joprojām ir izšķiroša nozīme lēmumu pieņemšanā.

Nu neesam mēs proeiropeiska saiedrība, skatāmies visi patiesībai acīs - mēs esam prokremliska, prokrieviska sabiedrība

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
No labās puses - izcili, ka vispār tāda diskusija notiek un to varu noklausīties.
No kreisās puses - esmu dziļi dziļi vīlusies.
Pamatoju - tāds iespaids, ka minētie kungi un dāma ir absolūti atrauti no realitātes. Kas notiks ar kravas mašīnām , kuras milzīgā skaitā brauc gan pāri Akmens tiltam, gan gar LNB - tā ka tās ēka dreb un trīc ? Labi - AB dambi sakārtos , skaisti, labi, uzcels koncertzāli - izcili!!! Bet - tieši tā taču notika un ir noticis ar LNB - nacionālais dārgums - izdzīvošanas jautājums un simbols - tā stāv putekļu melnumā, degradētā , nolaistā , drausmīgā vidē. Par ministres apgalvojumu , ka LNB ir apmeklētāju pārpildīta varu pateikt, ka tie ir salti meli - varu apsolīt turpmāk slepeni nofilmēt un ielikt FB - tukšās un pustukšās LNB lasītavu telpas.
Neviens to nestādās priekšā kā tas ir , kad ar 100 km ātrumu no abām pusēm drāžas virsū velosipēdisti tunelī zem AKmens tilta un mans vienīgais glābiņš ir Svētie eņģeļi Debesīs - uz tilta vienmēr ir iespēja ielekt Daugavā bet tunelī ir iespēja saplūst ar sienu vai asfaltu .... , vakardien viena tur gāju cauri vēlāk vakarā un viens vīrietis tur masturbēja - nē - pēc tās šausmīgās realitātes, kurā dzīvoju - es nenoģību - lai cilvēks priecājas, es priecājos , ka neskrēja virsū un neķēra mani rokā ;
- kopš likvidēja wc - masu pasākumu laikā tunelis ir arī brīvdabas wc un tas tunelis tā arī ož - par sāļajiem putekļiem un kravas transportu uz tilta jau minēju.
Runātāji apgalvo , ka infrasturktūru sakārtos - bet kungi un dāma - tieši to pašu, burtiski tādiem pašiem vārdiem taču teica arī tad, kad cēla LNB - būvnieki milljonus savāca un sabiedrība -onkrēti es -dzīvoju tādā postotalitāras sabiedrības degradētā vidē.

Tātad pirmais kas mani interesētu - konkrētība apgalvojumos, ka tiks sakārtota infrastruktūra. Par kādu teritoriju ir runa, kam tā tiks sakārtota ? Tiem , kuri ar dārgiem auto policijas apsargāti pierullēs pie ēkām un tā pat apsargāti aizrullēs - kā šobrīd tas ir ar LNB - jeb tomēr Rīgas - Latvijas inteliģence ir spējīga panākt, ka infrastruktūras sakārtošana nozīmē visas sabiedrības , ne tikai glauno kungu laabklājības nodrošināšanu.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!