Aktualitātes
01.09.2022

"Satori" aicina uz priekšvēlēšanu diskusijām par kultūrpolitiku

Komentē
0

Interneta žurnāls "Satori" septembrī rīko 4 diskusiju ciklu, kurā vadošo partiju deputāta amata kandidātus par kultūrpolitikas problēmām pirms 14. Saeimas vēlēšanām iztaujās žurnāliste Rita Ruduša. 

Tuvojoties oktobra Saeimas vēlēšanām, interneta žurnāls "Satori" uzsācis projektu "Balso par kultūru!". Tajā ar podkāstu, rakstu un diskusiju ciklu mēģināsim saprast, cik veiksmīga bijusi Latvijas kultūrpolitika un kā vadošās partijas piedāvā risināt ieilgušās kultūras nozares problēmas.

Diskusijas ar deputātu amata kandidātiem notiks septembra otrdienās pulksten 18.00 Pils ielā 23, kur norisinās laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit". Diskusijas būs iespējams skatīties gan klātienē, gan tiešraidē. 

Pirmā no diskusijām 6. septembrī būs veltīta kultūras izglītībai. Latvijas kultūrpolitikas pamatnostādnēs "kultūrizglītība" tiek saprasta ļoti šauri – kā talantu ataudze un kultūras darbinieku profesionālā izaugsme. Citur Eiropā kultūras izglītība tiek saprasta plašāk – tā nav tikai kultūras profesionāļu sagatavošana vai zināšanas par kultūras mantojumu un kanonu, bet saskarsme ar pasauli un iemaņas, kas ļauj indivīdam līdzdarboties kultūras, sociālajos un politikas procesos. Kultūras izglītības uzdevums ir iemācīt spēju reflektēt un būt aktīvam.

Diskusijā runāsim par mūsdienīgas kultūras izglītības politikas veidošanas priekšnosacījumiem un kultūras izglītības integrāciju mācību procesā. Diskusiju vadīs žurnāliste Rita Ruduša, piedalās Mintauts Buškevics (ZZS), Ritvars Jansons (NA), Inese Plesņa (S), Antoņina Ņenaševa (P), Aigars Bikše (A/P), Arvils Ašeradens (JV).

13. septembrī notiks diskusija, kas veltīta kultūras infrastruktūras jautājumiem, 20. septembrī tiks risināta saruna par kultūras finansējumu, bet 27. septembrī deputāta amata kandidāti runās par kultūru kā integrācijas rīku un sabiedrisko līgumu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!