Aktualitātes
15.10.2021

"Satori" aicina uz sarunu par varu un traumu Riga IFF filmā "Pasaulē skaistākais zēns"

Komentē
0

Svētdien, 17. oktobrī, "Splendid Palace" interneta žurnāls "Satori" sadarbībā ar Riga IFF aicina uz sarunu pēc dokumentālās filmas "Pasaulē skaistākais zēns" seansa.

Zviedru dokumentālistu un žurnālistu Kristīnas Lindstrēmas un Kristiana Petri portretfilma ir melanholisks slavas traumatisma, ekspluatācijas un sevis pieņemšanas tuvplāns. Filmas centrā ir Bjerns Andersēns, kurš 15 gadu vecumā atveidoja pārpasaulīgi daiļā Tadzio lomu Lukīno Viskonti filmā "Nāve Venēcijā" pēc tāda paša nosaukuma Tomasa Manna romāna motīviem. Filmas pirmizrādē 1971. gadā Londonā Viskonti nodēvē Bjernu par pasaulē skaistāko zēnu, pielūgdams to tāpat kā filmas galvenais varonis Gustavs fon Ašenbahs, bet pusgadsimtu pēc filmas tapšanas šobrīd Stokholmā dzīvojošais Bjerns ir pelēksirms: pāris kinolomas, depresija un traumu nasta.

Sarunā no dažādiem skatpunktiem – kinomākslas, psiholoģijas un antropoloģijas – skatīsim varas un paaudžu attiecības filmā, kā arī traumas veidošanos. 

Sarunā piedalīsies bērnu un pusaudžu psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs, antropoloģe Aivita Putniņa un režisore Adriāna Roze. Sarunu vadīs žurnāliste Rita Ruduša.

Filmas seanss sāksies plkst. 18:00 "Splendid Palace" Mazajā zālē. Sarunu iespējams apmeklēt, iegādājoties biļeti uz filmas seansu. Vairāk informācijas par filmu šeit.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!