Aktualitātes
29.09.2018

Satori aicina uz publisku diskusiju "Jauna sieviete politikā", kurā vārds tiks dots sievietēm

Komentē
0

Trešdien, 3. oktobrī, plkst. 19:00 Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15, notiks interneta žurnāla "Satori" rīkota publiska diskusija "Jauna sieviete politikā", kuras ideja radusies pēc šonedēļ aizvadītās diskusijas "Jauns cilvēks politikā", kurā jauniešu organizācijas un partijas pārstāvēt bija izvirzīti un ieradušies vienīgi vīriešu dzimuma pārstāvji.

"26. septembrī biedrības "Ascendum" izdotais interneta žurnāls "Satori" sadarbībā ar Konrāda Adenauera fondu organizēja publisku diskusiju "Jauns cilvēks politika", uz kuru aicināja dažādu jauniešu organizāciju un politisko partiju pārstāvjus runāt par jaunatnes iesaisti politikā. Diemžēl septiņu cilvēku panelī vienīgā sieviete bija priekšpētījuma autore Sandra Mētra, jo organizācijas par saviem pārstāvjiem bija izvirzījuši tikai vīriešus. Lai kompensētu sievietes perspektīvas trūkumu diskusijā, "Satori" nolēmis organizēt spoguļdiskusiju "Jauna sieviete politikā", lai saprastu, vai jaunu sieviešu perspektīva ir atšķirīga un vai, runājot par visas sabiedrības interesēm, mēs neesam patiesībā runājuši tikai par un ar vīriešiem," stāsta biedrības "Ascendum" izpilddirektore Antonija Skopa.

Diskusijā piedalīsies un savu viedokli paudīs Agnese Logina (partijas "Progresīvie" Latgales saraksta kandidāte), Māra Laizāne (partijas "Attīstībai/Par!" Rīgas saraksta kandidāte), Rebeka Kiršteina (partiju apvienības "Jaunā vienotība" biedre), Poļina Ivļeva (partijas "Saskaņa" Vidzemes saraksta kandidāte), Katrīna Sproģe (Latvijas Studentu apvienības biedre), kā arī šajā diskusijā būs klātesoša priekšpētījuma autore Sandra Mētra. Savukārt sarunu moderēs sieviete un biedrības "Ascendum" valdes priekšsēdētāja Zaiga Pūce.

"Šī diskusija nav iecerēta kā "atbildes trieciens" patriarhātam, bet gan kā draudzīgs atgādinājums sev un jauniešu organizācijām, ka sieviešu balsīm ir jābūt dzirdamām," uzsver Antonija Skopa. Videoierakstu no 26. septembrī notikušās diskusijas "Jauns cilvēks politikā" var noskatīties šeit:

Pēc diskusijas pasākuma apmeklētāji aicināti uzdot jautājumus, paust viedokļus par tēmu. Savukārt tie, kas diskusiju nevarēs apmeklēt klātienē, to varēs vērot interneta tiešraidē, kā arī vēlāk tā būs lasāma interneta žurnālā "Satori".

Diskusiju organizē biedrības "Ascendum" izdotais interneta žurnāls "Satori". Diskusijas norisi atbalsta Konrāda Adenauera fonds un Kaņepes Kultūras centrs. Ieeja pasākumā bez maksas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!