Aktualitātes
27.01.2020

"Satori" aicina kopā ar Silviju Radzobi skatīties "Vēstures izpētes komisiju" Ventspilī

Komentē
0

Interneta žurnāls "Satori" turpina lasītāju iecienīto kultūras ekskursiju ciklu un aicina 4. aprīlī kopā ar kritiķi Silviju Radzobi kopīgi doties uz Ventspili, lai teātra namā "Jūras vārti" skatītos vienu no šībrīža pieprasītākajiem iestudējumiem Latvijas teātrī – režisora Alvja Hermaņa izrādi "Vēstures izpētes komisija".

Šis nav aprīļa joks, lai gan varētu būt – Jaunā Rīgas teātra biļetes tiek izpirktas tik ātri, ka doties uz viesizrādi ir ērtākais veids, kā noskatīties to, ko jau sen kārojies redzēt.

Alvja Hermaņa "Vēstures izpētes komisija" tapa neilgi pēc tā saucamo "čekas maisu" atvēršanas, kas polarizēja sabiedrību tajos atrodamo cilvēku aizstāvjos un apsūdzētājos. Publiskajā telpā joprojām turpina izskanēt abu iesaistīto pušu – gan ziņotāju, gan viņu upuru – atmiņas, un arī šajā izrādē JRT "zelta sastāva" aktieri uzklausījuši un teātra valodā pārtulkojuši patiesus, personīgus dzīvesstāstus, ar kuriem dalījušies viņu uzrunātie cilvēki no abām nežēlīgās sistēmas pusēm. "Šī izrāde būs par to, kā iespējams manipulēt ar cilvēkiem un kā iespējams manipulēt ar vēsturi. Gan toreiz, gan tagad," teicis režisors Alvis Hermanis.

Dokumentālo stāstu izmantojums izrādi ieraksta JRT labāko skatuves darbu tradīcijā, ko pārstāv arī tādi JRT "zelta fonda" iestudējumi kā "Latviešu mīlestība" un "Latviešu stāsti", un kas pieder tā saucamajai "verbatim" tradīcijai, par ko plašāk varēs uzzināt teātra zinātnieces, kritiķes un Normunda Naumaņa balvas kritikā ieguvējas Silvijas Radzobes stāstījumā pa ceļam uz Ventspili.

Izrāde ir saņēmusi vienu Spēlmaņu nakts balvu un nominēta vēl četrām, par labāko 2018./2019. gada uzvedumu to atzinuši arī ārvalstu eksperti. Izrādē piedalās JRT aktieri Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Vilis Daudziņš, Guna Zariņa, Inga Tropa, Jevgēnijs Isajevs.

Biļetes uz ekskursiju var iegādāties "Bezrindas.lv".

https://www.bezrindas.lv/lv/satori-kulturas-ekskursija-uz-jrt-vestures-izpetes-komisija-viesizradi-ventspili/7760/

Ekskursijas plāns:

11.00 – tikšanās pie Latvijas Nacionālās operas
11.15 – izbraukšana uz Ventspili
14.15 – ierašanās Ventspilī pie kafejnīcas "Ostas 23"
14.30-15.30 – brīvais laiks pusdienām
15.40 – atgriešanās autobusā un brauciens uz teātra namu "Jūras vārti"
16.00-21.30 – JRT izrāde "Vēstures izpētes komisija"
21.45 – izbraukšana uz Rīgu
00.45 – ierašanās Rīgā pie Latvijas Nacionālās operas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!