Aktualitātes
08.09.2020

"Satori" aicina diskutēt par gājēju ielu Rīgā

Komentē
0

Trešdien, 9. septembrī, plkst. 19:00 Kaņepes kultūras centrā notiks ceturtā un pēdējā saruna "Satori" diskusiju ciklā "Sadzīvošana", kas veltīts pilsētas un cilvēka attiecībām. Šoreiz uzmanības centrā būs Tērbatas ielas akcija – tās veiksmes, neveiksmes un sniegtās mācības nākotnei.

Mēnesi automašīnām slēgtā Tērbatas iela izraisīja dažādas reakcijas. Daudziem patika uz gājēju, ģimeņu, bērnu un velobraucēju vajadzībām orientētas pārmaiņas pilsētas centrā, citi norādīja uz pārāk blīvu pulcēšanos, ielas iedzīvotāju naktsmiera traucēšanu un politiskām aizkulisēm. Tomēr nevar noliegt, ka šis bezprecedenta eksperiments aktualizēja daudz jautājumu par Rīgas problēmām un par to, kāda Rīga varētu būt.

Vai Tērbatas ielas akciju var vērtēt kā izdevušos? Vai ir veikti pētījumi par cilvēku reakciju uz to? Ja tāda tiktu atkārtota, no kādām kļūdām vajadzētu mācīties? Kuras ielas vēl varētu slēgt? Cik liela ir iespēja, ka kāda iela Rīgas centrā kādreiz varētu kļūt par pastāvīgu gājēju ielu? Kādu nākotnes pilsētu mēs vēlamies, un kas ir šie "mēs"?

Uz Tērbatas ielas akciju diskusijā Kaņepes Kultūras centrā 9. septembrī atskatīsies pilsētplānotājs un sociālantropologs Viesturs Celmiņš, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktore Ilze Purmale, dizaina domātāja, lektore Jeļena Solovjova, režisors, publicists un Tērbatas ielas iedzīvotājs Žulijennuhums Kuļibaļi. Sarunu vadīs filozofs Helmuts Caune.

Ieeja brīva.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!