Aktualitātes
04.05.2019

Sarunu festivāls "Lampa" šogad iesildīsies Iļģuciemā

Komentē
0

Iezīmējot Sarunu festivāla "Lampa" piekto norises gadu, 11. maijā Iļģuciemā norisināsies jau par tradīciju kļuvusī Rīgas "Lampa" jeb festivāla iesildošais pasākums. Šogad ar drosmīgām diskusijām, vērtīgām darbnīcām un izklaidējošām aktivitātēm visu vecumu apmeklētājiem "Lampas" zīmē visas dienas garumā spilgti izgaismosies Nordeķu parks Ilģuciemā.

Dienas pasākumu programmai starts tiks dots plkst. 13.00, kad psihoterapeita Artūra Miksona vadītajā meistarklasē ikvienam interesentam būs iespēja noskaidrot, no kurienes un kāpēc rodas dusmas, kā arī apgūt prasmi tās efektīvi kontrolēt un izteikt kritiku konstruktīvi, nenodarot pāri nedz sev, nedz apkārtējiem. Darbnīca "Kāpēc Tu man besī? No kurienes rodas dusmas" savu pirmizrādi piedzīvojusi Sarunu skolas "Lampa" ietvaros un lielās atsaucības dēļ nu tiek piedāvāta atkārtoti – svaigā gaisā un bez dalībnieku skaita ierobežojuma.

Plkst. 14.20 Sarunu festivāla "Lampa" izglītības patrons "Swedbank" turpinās dienu uz izglītojoši eksperimentālas nots, vadot "Zināšanu X faktoru". Tie būs trīs mācību procesa spēcināšanas stāsti – iespējas, ko iespējams īstenot katrā skolā, sekmējot zināšanu noturību, skolēnu ieinteresētību un vecāku līdzdalību. Savā pieredzē un zināšanās dalīsies "Edurio" skolu izaugsmes vadītājs Gatis Narvaišs, skolu programmas "Dzīvei gatavs" vadītājs Lauris Bokišs, kā arī programmas "Latvijas skolas soma" vadītāja Aija Tūna.

Savukārt rīdziniekiem aktuālo pēdējā laika notikumu kontekstā īpaši aizraujoša šķitīs Русское вещание LTV7 veidotā diskusija "PēcRīga". Tās ietvaros tiks runāts par pilsētas attīstības plānu, par to, kādi instrumenti ir tās iedzīvotājiem, un par to spēju kaut ko ietekmēt. Tiks apskatīta un modelēta arī sabiedriskā transporta sistēmas nākotne, kā arī pētīts, kādi ekonomikas dzinēji ir pilsētas rīcībā. Diskusijas sākums plkst. 15.35, tā notiks krievu valodā ar sinhrono tulkojumu latviski.

Iezīmējot gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas, plkst. 16.50 gaiss uzkarsīs Eiropas Parlamenta deputātu kandidātu debatēs – vēršot sabiedrības uzmanību un vienlaikus raisot diskusiju par sieviešu līdzdalību politikā. Debatēs piedalīsies deviņas politiķes no politiskajām partijām, kuru sarakstos Eiropas Parlamenta vēlēšanām pirmajā pieciniekā ir vismaz viena sieviete. Domnīcas "Providus" vadītājas Ivetas Kažokas vadībā apmeklētājiem būs iespējams ieklausīties un noskaidrot, kādi plāni un mērķi Eiropā ir Guntai Ančai (P), Ingai Bitei (LRA), Beatai Jonitei (KPV LV), Sandrai Kalnietei (JV), Regīnai Ločmelei-Luņovai (S), Lindai Ozolai (JKP), Baibai Rubesai (A/P!), Ingunai Sudrabai (A) un Tatjanai Ždanokai (LKS).

Tomēr arī tiem, kam politika vienaldzīga, ar izglītības sistēmu sasaistes nav un kurus dusmu lēkmes nepiemeklē, jāgarlaikojas nebūs. Visas dienas garumā darbosies Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā radošo uzdevumu telts "Esi Digi? Esi Safe!", kur kopīgi tiks meklētas atbildes uz jautājumu: kā justies drošāk, darbojoties digitālajā vidē, un vai mūsu dati patiešām pieder tikai mums? Mazajiem prātvēderiem būs iespēja darboties "Brain Games" galda spēļu stūrītī, kā arī kļūt par īstiem zinātniekiem vai konstruktoriem raķešu darbnīcā un "Zinātkāres centra ZINOO" eksperimentu šovos. Spožu punktu aizraujošajai dienai pieliks grupas "The Swamp Shakers" koncerts, kas ar muzikālu programmu parūpēsies, lai izkustināti būtu ne tikai Iļģuciema apmeklētāju prāti, bet arī kājas.

Sarunu festivāls "Lampa" ir vieta vērtīgām sarunām un piedāvā vairāk nekā 250 pasākumu domu apmaiņai, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai – tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā. Šogad "Lampa" par savu virstēmu izvirzījusi drosmi, uzsverot to kā attīstības priekšnoteikumu – individuālā un sabiedrības līmenī.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!