Tikai Tests Uzvārds
pirms 6 gadiem
Nevaru piekrist šīs recenzijas autorei, ka arī vecmāmiņa sanāk kaut kāds upuris pirmā bērna nāves dēļ un ka tas ir vienīgais un galvenais iemesls viņas psihotiskajai uzvedībai. Arī vectētiņš vienuviet grāmatas tekstā bilst, ka problēmas sākušās jau pirms bērnu piedzimšanas un jau tad viņš sapratis, ka dzīves normālas nebūs ar šo sievieti. Man šīs grāmatas izprašanā daudz palīdzēja tas, ka bērnībā mums kaimiņos dzīvoja vietējo iedzīvotāju lokā pilnīgi leģendāra persona, pusdulla vecākās paaudzes baltkrievu izcelsmes sieviete, kuras pieeja daudzām lietām (un šekspīriskais personības vēriens) man krietni vien atgādina grāmatā aprakstīto vecmāmiņu. Šai baltkrievu kundzei bērnu nebija, tā ka ne jau bērnos vien tas suns aprakts. Viņa bija pilnīgi okupējusi visu savu tuvāko kaimiņu dzīves un no viņas vaļā tikt nevarēja. Otra lieta (kuru esmu novērojusi vienai citai personai) ir iedzimti augsts nervozitātes līmenis. Nu, kad šis šekspīriski krieviskais elements sastopas ar iedzimtu nervozitāti un neirotismu, sanāk grāmatas vecmāmiņa. Vēl viena hipotēze varētu būt autisma paveids (Aspergera sindroms sievietēm uz āru izpaužas citādākās formās nekā autiskiem vīriešiem, kuri var vienkārši visu dzīvi pavadīt, piemēram, interesējoties tikai par lokomotīvēm un ignorējot visus cilvēkus).

Edge
pirms 6 gadiem
"Un tie lasītāji, kas dzimuši Padomju Savienībā, arī spēs šo grāmatu izlasīt kā traģēdiju par sabiedrību, kurā ideoloģija ir atņēmusi cilvēkiem brīvību. Brīvību nopelnīt atbilstoši spējām, brīvību saņemt psiholoģisku atbalstu."
=============================================================================
Noteikti jāizlasa, jo pēc pēdējā masu slaktiņa ASV (LasVegasā), kas bija un ir brīvākā valsts pasaulē, rakstītais par "sarežģīto mazgāšanos" PSRS un pašlaik Latvijā ir ļoti aktuāla tēma.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!