Aktualitātes
30.06.2022

"Sansusī" aicina mūziķus cīkstēties "kautiņu turnīrā"

Komentē
0

Sākot ar 13. jūliju kultūrtelpā "Tu jau zini Kur!" notiks "Sansusī mūziķu kautiņu turnīrs" ar balvu fondu pirmajām trīs vietām 1500 eiro apmērā. Turnīrs tiks organizēts kā astoņu vakaru pasākums trīs mēnešu garumā, katrā no vakariem paredzēti divi kautiņu pāri ar improvizētu programmu, ko izpildīs dažādus instrumentus pārvaldoši profesionāli mūziķi. 

Lai piedalītos, mūziķi aicināti iesūtot savus video pieteikumus. Meistarīgākajam mūziķim, kuru pēc priekšatlases un vairākām turnīru kārtām būs izvēlējusies žūrija un skatītāji, tiks pasniegta naudas balva 1000 eiro apmērā, kā arī garantēta dalība festivālā "Sansusī 2023. gadā". Dalībnieku pieteikumi tiek gaidīti līdz 6. jūlijam.

"Sansusī" mūziķu kautiņu formāts paredz, ka instrumenta veidam, ko spēlē mūziķis nav izšķiroša nozīme, jo konkursa kārtībā pēc iesūtītajiem video tiks atlasīti mūziķi, kuru tehniskās instrumenta pārvaldīšanas prasmes neizraisa nekādus jautājumus un pamatprasība būs "sacensties" skatuves atraktivitātē, muzikālajā asprātībā un mēles asumā. Visus kautiņus vērtēs trīs žūrijas locekļi, mūzikas un skatuves mākslas profesionāļi, kā arī turnīru apmeklētāji. Viņi arī būs tie, kas noteiks, kurš no mūziķiem ir uzvarējis kautiņā un tiek virzīts turnīra nākamajai kārtai. 

Mūziķu kautiņu turnīru dalībniekiem tiks nodrošināta iespēja apmeklēt nodarbības pie skatuves runas mākslas pedagogiem, lai pieslīpētu oratora prasmes un vairotu pārliecību, ne vien spēlējot savu mūzikas instrumentu, bet arī prezentējot sevi, kā mākslinieku (artiste)

Dalībnieku pieteikumi jāiesūta līdz 6. jūlijam e-pastā [email protected], ar norādi "Pieteikums Sansusī kautiņiem". Brīvā video pieteikuma formātā jāiekļauj informācija par sevi (skatuves vārds, īsa iepriekšējā pieredze, ar kādu instrumentu piedalīsies kautiņā) un īss video, kurā var iepazīties ar instrumenta spēles meistarību.

Sansusī mūziķu kautiņu norise top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes finansiālu atbalstu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!