Aktualitātes
15.10.2020

Sākas septītais Rīgas Starptautiskais kinofestivāls

Komentē
0

Šovakar, 15. oktobrī, ar kino koncertu "Kur patiesība?!", kurā Artūra Liepiņa un Jēkaba Nīmaņa oriģinālmūzikas pavadījumā tiks izrādīta senākā Latvijas teritorijā tapusī spēlfilma, tiek atklāts septītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF), kas šogad gan klātienē, gan tiešsaistē skatītājiem 129 filmas desmit tematiskajās sadaļās, kā arī virkni kino jomas profesionāļiem un interesentiem paredzētu pasākumu, izstādi un diskusijas ar dažādu jomu speciālistiem.

Festivāls šogad mājvietu radis k/t "Splendid Palace" un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kā arī tiešsaistes "kino zālē", kas ļaus lielu daļu festivāla seansu skatīties no sev ērtākās lokācijas visā Latvijā. Atklāšanas kinokoncerts būs vērojams tiešraidē sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Festivāla noslēgumā apbalvos pilnmetrāžas kino, īsfilmu un mūzikas video konkursu uzvarētājus.

Šogad festivāls norisinās ar devīzi "Apzinot nezināmo". Festivāla vadītāja Liene Treimane stāsta: "Mākslā mēs alkstam piedzīvot neparasto, neprognozējamo. Kino novērtējam negaidītus sižeta pavērsienus, jaunas izteiksmes formas un ieintriģēti vērojam to, kā filmas varoņi un pats filmas medijs stāv nezināmā priekšā un, droši sperot soli, atrod pareizo ceļu.

Pasaulē notiekošos sarežģījumus un pārmaiņas mēs varam izvēlēties uztvert dažādi – ar aizkaitinājumu, aizdomām, pārdomām, vai arī drošu pārliecību, ka neesam situācijas ķīlnieki un patiesībā šī pieredze pieder mums. Un ar to varam darīt visu, ko vien vēlamies.

Tieši ar šādu pārliecību RIGA IFF no 15. līdz 25. oktobrim jau septīto reizi tiksies ar skatītājiem, filmu autoriem un kino pasaules profesionāļiem, lai vēlreiz kopīgi nostātos nezināmā priekšā un padarītu to par savu."

Skatītājiem būs iespēja iepazīties ar virkni novatorisku kinodarbu, kas reflektē gan par mūsdienu pasaules situāciju, gan ieskatās pagātnes norisēs, izgaismojot nozīmīgu tēmu paralēles. "Festival Selection" sadaļā gaidāmā Iļjas Hražanovska un Jekaterinas Ertelas "DAU. Nataša" rada spēcīgas emocijas ne tikai sižeta, bet arī kinodarba radīšanas apstākļu dēļ, savukārt Venēcijas kinofestivālā pirms nepilna mēneša izrādītā Uberto Pazolīni "Nekur īpaši" piedāvā viedu, kā uz traģiskām tēmām paraudzīties caur mīlestības un gaišuma prizmu. Venēcijas kinofestivālā godalgotā Pjetro Marčello filma "Mārtins Īdens" piedāvā oriģinālu versiju par pasaules literatūras klasiku. "Found In Berlinale" sadaļa piedāvā ieskatu labākajā un jaunākajā no vācu kino klāsta, tostarp moderno pasaku "Undīne".

Festivāla ietvaros, "Kids Weekend" sadaļā, pirmo reizi tiks izrādītas arī trīs jaunākās "Lupatiņu" īsfilmas, savukārt Pilnmetrāžas konkursa ietvaros nacionālo pirmizrādi piedzīvos Jevgeņija Paškeviča krāšņā un sirreālā filma "Ko zina Klusā Gerda".

Ar "Satori" kinokritiķes Alises Zariņas šīgada filmu ieteikumiem iespējams iepazīties šeit.

Pilna festivāla programma un biļetes pieejamas festivāla mājas lapā: rigaiff.lv.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!