Kadrs no filmas "Romāna bērnība".
 
Aktualitātes
28.04.2021

Sākas pirmais starptautiskais dokumentālā kino festivāls "Artdocfest/Rīga"

Komentē
0

Otrdien, 28. aprīlī, sākas pirmais starptautiskais dokumentālā kino festivāls "Artdocfest/Rīga 2021", ko rīko pazīstamais krievu kinorežisors Vitālijs Manskis.

Kā informē rīkotāji, tā kā valstī vēl aizvien valda ārkārtēja situācija, pandēmijas laika festivāls tiek organizēts kā mākslinieciska akcija – kino ar piegādi mājās. Akcija tiks dokumentēta un iemūžināta dokumentālālā filmā.

Festivāla norises laikā festivāla rīkotāji pievedīs vai nodos filmu nelielai, drošai un dabiskai "viena burbuļa/vienas mājsaimniecības" skatītāju grupai. Tādējādi, piemēram, lauku daudzbērnu ģimene filmu skatīsies brīvā darbā savvaļas govju fermā, cita filma nonāks kādas kino grupas rīcībā, sieviešu cietuma iemītnieces skatīsies divas festivāla filmas, brīvā dabā tiks organizēts seanss arī jauniešu komūnas iemītniekiem, u.c.

Pēc pirmizrādes notiks jautājumu un atbilžu sesija/autora diskusija ar skatītājiem. Spēkā esošie ierobežojumi un drošības pasākumi noteiks skatītāju grupu izvietojumu un apjomu.

Tā kā festivāla akcija – filmas uzņemšana – notiek ierobežotos apstākļos, septiņos seansos tiks demonstrētas festivāla programmas "Baltijas fokuss" filmas. Viena atsevišķa izrāde tiks rīkota festivāla konkursa programmas "Artdocfest" filmai "Gunda".

Abu konkursa programmu "Artdocfest" un "Baltijas fokuss" žūrijas skatās filmas uz lielā ekrāna. Programmas "Artdocfest" žūrija strādā klātienē, programmas "Baltijas fokuss" žūrija strādās attālināti no savām mītnes zemēm.

Festivāla organizatori ziņo, ka notikušas izmaiņas konkursa programmas "Artdocfest" žūrijas satāvā. Žurnālista un publicista Vladimira Poznera vietā strādās ievērojamais kino kritiķis, publicists un Eiropas vecākā kino žurnāla "Kinomāksla/Izsskustvo kino" galvenais redaktors Antons Doļins (Krievija).

3. maijā pulksten 21 TV kanālā "Current Time" un "IDFF Artdocfest" "Facebook" kontā tiks translēta noslēguma ceremonija. Noslēguma ceremonijas skatītāji tiks iepazīstināti ar festivāla norisi, filmām, to autoriem, tiks paziņoti uzvarētāji un pasniegtas balvas.

Tāpat no 1. līdz 3. maijam festivāla ietvaros notiks dokumentālā kino simpozija diskusiju filmēšana.

1. maijā tiešsaistē notiks starptautiska diskusija "Dokumentālista misija pasaulē bez barikādēm jeb Ko šodien būtu filmējis Podnieks?" ar Baltijas valstu kinematogrāfistu piedalīšanos ierobežotā skaitā (angļu val.).

2. maijā brīvā dabā un tiešsaistē Latvijas dokumentālistu diskusija "Dokumentālistu pēcpusdienas snauda" ar Agra Redoviča pēdējo piecu gadu Latvijas dokumentālā kino analīzi. Piedalīsies Latvijas dokumentālisti ierobežotā skaitā un pieļaujamajā distancē, kā arī tiešsaistē (latviešu val.).

3. maijā gaidāma filozofa Ulda Tīrona saruna ar režisoru, filmas "Gunda" autoru Viktoru Kosakovski (angļu, krievu val.).

Plašai publikai kinoteātrī visas festivāla filmas tiks izrādītas vasaras beigās vai arī kā pieļaus epidemioloģiskie apstākļi. Tad gaidāmas arī tikšanās ar to autoriem.

Detalizēta informācija par festivālu, filmām un jaunāko notikumu pārskats atrodama festivāla mājaslapā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!