Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
08.06.2023

Sākusies pieteikšanās LCCA vasaras skolai "Rūpes par dabu, rūpes par cilvēkiem"

Komentē
3

Šīgada Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LCCA) Vasaras skola notiks Smiltenē no 4. līdz 11. augustam, un pievērsīsies iekļaujošas un ilgtspējīgas laikmetīgās kultūras un vides jautājumiem.

Vasaras skolā dalībniekiem būs iespēja izzināt un diskutēt par aktuālākajām pieejām ekoloģiskās pēdas nospiedumu mazināšanā, dabas resursu saglabāšanā, ilgtspējīgu prakšu ieviešanā un īstenošanā dažādās nozarēs, kā arī par vides ilgtspējas un sociālās iekļaušanas savstarpējo saikni, kas nodrošina vienlīdzīgas iespējas visiem cilvēkiem. Dalībnieki diskutēs par iekļaujošu institūciju veidošanu, sistēmiskām pārmaiņām un daudzveidības un iekļaušanas veicināšanu dažādos kontekstos, tostarp izglītībā, pārvaldē un sabiedriskajos pakalpojumos, kā arī garīgās veselības mijiedarbību ar vides ilgtspēju. 

Lekcijas, darbnīcas, ekskursijas, diskusijas un radošās prakses vadīs vides zinātnieks Jānis Brizga, kurators un pētnieks Kšištofs Candrovics, sociālantropoloģe Agita Lūse, arhitekte un urbāniste Līva Kreislere, mākslinieki Staņislavs Turina un Katja Libkinda, vides politikas eksperte Baiba Vitajevska-Baltvilka un citi. Vasaras skolas programmas kuratores ir Ieva Astahovska un Elza Medne. Ilgtspējas un sociālās iekļaušanas konsultantes: Liene Brizga-Kalniņa un Ieva Rosne.

Vasaras skolā aicināti piedalīties humanitāro un sociālo zinātņu maģistrantūras un doktorantūras studenti, jaunie mākslinieki, mākslas zinātnieki, kuratori un kultūras pētnieki. Īpaši aicināti pieteikties Latvijas Mākslas akadēmijas studenti. Izvērtējot dalībnieku motivāciju, Vasaras skolas organizatori diviem LMA studentiem segs uzturēšanās izmaksas.

Vasaras skolai var pieteikties, aizpildot pieteikuma anketu un pievienojot motivācijas vēstuli (angļu valodā). Pieteikšanās termiņš: 2023. gada 25. jūnijs.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
3

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!