Kadri no nominētajām filmām
 
Aktualitātes
07.11.2019

Sākas Nacionālās kinobalvas festivāls "Lielais Kristaps"

Komentē
0

Šodien sākas Nacionālās kino balvas festivāls "Lielais Kristaps" kinoteātrī "Splendid Palace". Kino svētki turpināsies līdz 12. novembrim ar nominēto filmu seansiem, pirmizrādēm, diskusijām, semināriem un radošajām darbnīcām ģimenēm. 

Šogad nacionālā kino balvā "Lielais Kristaps" tiks pasniegtas balvas 24 kategorijās. Nominācijā par Labāko pilnmetrāžas spēlfilmu cīnīsies filmas "1906", "Blakus", "Jelgava'94", "Nekas mūs neapturēs" un "Oļegs".  Par labāko pilnmetrāžās dokumentālo filmu "Inga dzird", "Karote", "Sestā diena", "Spiegs, kurš mans tēvs", "Putina liecinieki". Šis ir pirmais "Lielais Kristaps", kurā par "Labākās animācijas" balvu cīnās trīs pilnmetrāžas animācijas filmas: "Jēkabs, Mimi un runājošie suņi", "Projām" un "Saule brauca debesīs". Turklāt pirmo reizi ir izvirzīta nominācija labākā TV filma vai seriāls, par kuru sacentīsies "Sarkanais mežs", "Nora" un "75 jautājumi Uldim Dumpim". 

Nominētās filmas un kino profesionāļu sniegumu vērtēs īpaši izveidota starptautiska žūrija, kuru pārstāv kino profesionāļi gan no Latvijas, gan Amerikas, Kanādas un Lietuvas. Vērtētāju sastāvā ir: "Emmy" balvas laureāte, Amerikā dzīvojoša latviešu kino komponiste Lolita Ritmane, prestižās Ņujorkas kino skolas "TISCH" profesors, kino režisors un scenārists Boriss Frumins, kino un TV scenāriste no Kanādas Larisa Gūtmane, Lietuvas dokumentālā kino meistars, pērnā gada "Lielā Kristapa" laureātes, dokumentālās filmas "Laika Tilti" režisors Audrjus Stonis, pērnā gada "Lielā Kistapa" laureāts par labāko režiju filmai "Tēvs. Nakts", kino teorētiķis un režisors Dāvis Sīmanis, kino zinātniece, FIPRESCI Latvijas nodaļas valdes locekle Zane Balčus, "Lielā Kristapa" laureāts, kino režisors un producents Arvīds Krievs.                   

Atsevišķā konkursa sadaļā tiks novērtēta labākā studentu filma, kuras vērtēs iepriekšēja gada "Lielā Kristapa" laureāte, spēlfilmas "Bille" režisore Ināra Kolmane, kino režisors, "Lielā Kristapa" laureāts par debiju Matīss Kaža un kino producente Ilona Bičevska.

Atgādinām, ka ikviens var noteikt Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" nomināciju "Skatītāju Simpātija", nobalsojot par savu mīļāko filmu pirms vai pēc seansiem kinoteātrī "Splendid Palace" vai portālā "Delfi" sadaļā "Lielais Kristaps" līdz 10.11.2019 plkst. 23.59.

"Lielā Kristapa" kulminācija - balvu pasniegšanas ceremonija notiks otrdien, 12. novembrī plkst. 20:30, Sarkanais paklājs no 19:30. Skatītājiem to būs iespēja vērot klātienē, kinoteātrī "Splendid Palace", iegādājoties biļetes, vai tiešraidē LTV 1 plkst. 21:15 un "Replay.lv" no 20:00.

Biļetes uz "Lielā Kristapa" filmām un pasākumiem ir pieejamas "Lielā Kristapa" un kinoteātra "Splendid Palace" mājaslapās un kinoteātra kasē.

Vairāk informācijas festivāla mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!