Aktualitātes
17.12.2020

Sākas akcija "Dod pieci!", kas šogad palīdzēs no vardarbības ģimenē cietušajiem

Komentē
0

Ceturtdien, 17. decembrī, plkst. 12.00 atklāts labdarības maratons "Dod pieci!", kas šogad aicina ziedot cietušajiem no vardarbības ģimenē. Doma laukumā izbūvētā stikla studijā dosies Latvijas Radio 5 – Pieci.lv dīdžeji – Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Elīna Baltskara, lai sešu diennakšu garumā tiešraidē atskaņotu tikai par ziedojumiem izvēlētas dziesmas.

Ar sabiedrības ziedojumu atbalstu tiks izveidots ātrās reaģēšanas jeb krīzes fonds, kas sniegs tiešu palīdzību vardarbības upuriem neatliekamu situāciju risināšanai. Labdarības maratons noslēgsies 23. decembrī plkst.20.00. "Dod pieci!" tiešraidei varēs sekot līdzi sabiedriskajos medijos un mājaslapā dodpieci.lv.

Labdarības maratonu "Dod pieci!" atklāja Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta. Pirmais viesis bija Valsts prezidents Egils Levits, kurš veica ziedojumu no stikla studijas. Nākamo 152 stundu garumā tiks atskaņotas tikai par ziedojumiem izvēlētas dziesmas. Katru dienu stikla studijā viesosies dažādi eksperti, sabiedrībā zināmi cilvēki un populāri mūziķi.

Ziedot.lv sadarbībā ar nevalstiskām organizācijām Latvijā nodrošinās atbalstu, lai par ziedotajiem līdzekļiem cietušie saņemtu steidzami nepieciešamu palīdzību īslaicīgai pajumtei, medicīniskai palīdzībai, ekspertīžu apmaksai, ēdienam, transportam, mentoram u.c. Labdarības maratona "Dod pieci!" partneri būs ikviena biedrība, organizācija, sociālais dienests vai policija, kas palīdz vardarbības upuriem. Palīdzības saņemšanas pieteikuma anketu jau šobrīd var aizpildīt mājaslapā dodpieci.lv.

Ikviens aicināts ziedot "Dod pieci!" apmaiņā pret mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā. Ziedojumus, sākot no EUR 5, var veikt mājaslapā.

Līdz 27. decembrim skaidras un bezskaidras naudas ziedojumus var veikt "Circle K" degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā. Līdz 10. janvārim "Dod pieci!" ziedojumus varēs veikt "Ziedot.lv" mājaslapā.

No 17. līdz 23. decembrim skaidras naudas ziedojumus būs iespējams veikt arī pie labdarības maratona stikla studijas Vecrīgā, Doma laukumā. Ziedojot klātienē, maratona organizētāji lūdz ievērot drošības ierobežojumus un 2 m distanci. Ja ziedotājs vēlas ziedot ar dziesmu, naudas ziedojuma kastē jāievieto arī iepriekš sagatavota lapiņa ar skaidri salasāmu dziesmas nosaukumu un izpildītāja vārdu.

Līdz 23. decembrim notiek arī "Dod pieci!" labdarības izsoles mājaslapā dodpieci.lv, kur vairāksolīšanā var tikt pie ekskluzīvām lietām, kas maratona laikā arvien tiek papildinātas. Jau norit izsole par Imanta Ziedoņa muzejam no Indijas atsūtīto mākslinieces Fatimas Ahmedas gleznu. Mākslinieces darbi gozējušies arī slavenajā "Christie’s" izsoļu namā. Sporta līdzjutēji varēs iegūt īpašumā boksera Maira Brieža, hokejista Laura Dārziņa, hokeja kluba "Dinamo Rīga", Latvijas futbola izlases u.c. lietas. Mūzikas mīļotāji var ziedot par iespēju dzirdēt savā mājvietā grupu "Čipsis un Dullais" un kopā ar repa grupu "Singapūras satīns" uzspēlēt peintbola maču. Mājokļu attīstītāja "Bonava" projektā "Krasta kvartāls" iespējams izsolīt atpūtu un ēdināšanu paraugdzīvoklī. Dalība izsolē ir vienreizējs ziedojums 5 eiro vērtībā, kas automātiski nonāk ziedot.lv rīcībā un tiek pieskaitīts "Dod pieci!" maratona ziedojumiem. Izsoles likme ar minimālo augšupejošo soli ir 1 eiro. Brīdī, kad piedāvātā likme tiek pārsolīta, tās iesniedzējs saņem e-pastu.

Uzņēmumi, kuri augstu vērtē sociālo atbildību, tiek aicināti sazināties ar Ziedot.lv. Ziedojumu veicēji, kuru ziedojums ir vismaz 1500 eiro apmērā, maratona noslēgumā tiek aicināti uz "Dod pieci!" čeku parādi.

Labdarības maratona gaitai būs iespējams sekot līdzi 24 stundas diennaktī Latvijas Radio 5 – pieci.lv ēterā, video tiešraidē www.dodpieci.lv. Par dienas aktualitātēm varēs uzzināt LSM.lv un speciālās Latvijas Televīzijas 1. kanāla reportāžās. 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!