Aktualitātes
31.08.2020

Sāk izzāģēt kokus Marsa parkā

Komentē
0

Pirmdien, 31. augustā, vien dažas dienas pēc Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām, bijušā velotreka "Marss" sākusies koku izzāģēšana, ziņo aktīvisti.

"Marsa parka" aizstāvji izsludinājuši trauksmi un aicina cilvēkus pulcēties, lai neļautu nozāģēt kokus. Šobrīd ap parku pulcējušies vairāki desmiti aktīvistu, kas cenšas traucēt satiksmei un skandē: "Marsa parks, Marsa parks!" Notiekošo uzrauga policija.

Kā liecina aculiecinieku video, koku zāģētāji ieradušies transportlīdzekļos bez numurzīmēm un jau uzsākta zāģēšana.

Tikmēr Valsts nekustamie īpašumi paziņojumā presei apliecina, ka ir uzsākti sagatavošanās darbi Valsts drošības dienesta ēkas būvniecībai Brīvības gatvē 207, Rīgā.

Jau ziņots, ka pret kādreizējā velotreka "Marss" apbūvi tika savākti vairāk nekā 15 500 parakstu, taču, par spīti tam, Saeimas drošības komisija lēmusi, ka VDD jaunās ēkas būvniecības atlikšana vai kavēšana pašreizējos drošības apstākļos nav pieļaujama un ēka ir jāceļ noskatītajā vietā Rīgā, bijušā velotreka vietā Brīvības ielā, kas vienīgā atbilst dienesta vajadzībām. 

Šobrīd valsts īpašumā esošā teritorija Brīvības gatvē 207 jau ilgstoši netiek izmantota, un tajā netraucēti aug simtgadīgi koki – liepas un ozoli, kaut arī Teikas un VEF rajona daļa Rīgā ir viena no nedaudzajām vietām, kur iedzīvotājiem sasniedzamā attālumā nav neviena parka, un bijušā velotreka pārveidei par zaļo zonu būtu nepieciešami minimāli līdzekļi.

28. maijā visā Brīvības ielas garumā notika vērienīgs pikets pret Marsa parka apbūvi.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!