Foto: Unsplash.com
 
Aktualitātes
16.09.2021

Saeima virza tālāk likumprojektu par kažokzvēru audzēšanas aizliegumu

Komentē
0

16. septembrī Saeimas deputāti lēmuši nodot izskatīšanai komisijā likumprojektu par zvēraudzēšanas aizliegumu. Tas noticis dienu pēc "Dzīvnieku brīvības" akcijas "Mēnesis sprostā" sākuma.

15. septembrī biedrība "Dzīvnieku brīvība" uzsāka akciju "Mēnesis sprostā" ar mērķi panākt kažokzvēru audzēšanas aizliegumu Latvijā. Tās ietvaros mēneša garumā pie Saeimas ēkas novietotā sprostā atradīsies dzīvnieku tiesību aizstāvji, tādējādi mudinot iejusties iesprostoto kažokzvēru ādā.

Akcijas mērķis ir atbalstīt Saeimā iesniegto likumprojektu par kažokzvēru audzēšanas aizliegumu. Likumprojektam ir arī pirmie panākumi – 16. septembrī 45 deputātiem balsojot par, bet 33 deputātiem – pret, likumprojekts nodots izskatīšanai Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā. "Paldies visiem pozīcijas un opozīcijas deputātiem, kas virzīja un atbalstīja likumprojektu, parādot, ka cilvēcība, cieņa pret dzīvību, taisnīgums un labestība ir vērtības, kas vieno cilvēkus ar dažādām politiskām pārliecībām un uzskatiem," sekojot balsojumam, ierakstā feisbukā raksta "Dzīvnieku brīvība".

Saeimā iesniegtie grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā paredz no 2026. gada 1. janvāra aizliegt Latvijā kažokzvēru audzēšanu ar mērķi iegūt kažokādas. Likumprojektu sagatavojuši deputāti no gandrīz visām Saeimas frakcijām, kas pārstāv gan valdības koalīciju, gan opozīciju.

Atbalstīt "Dzīvnieku brīvības" akciju var ikviens, vairāk informācijas šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!