Foto: "Unsplash.com"
 
Aktualitātes
24.11.2020

Saeima noraida priekšlikumu samazināt PVN likmi grāmatu izdošanai

Komentē
0

Saeima pirmdien, 23. novembrī, noraidīja opozīcijas deputātu priekšlikumu samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi grāmatu izdošanai, ziņo aģentūra "LETA".

Minētais priekšlikums bija iesniegts grozījumiem likumā "Par pievienotās vērtības nodokli", kas ietverti nākamā gada budžetu pavadošo likumprojektu paketē.

Priekšlikums paredz samazināt PVN likmi līdz pieciem procentiem grāmatu izdošanai, tostarp e-grāmatām.

Deputāte Evija Papule uzsvēra, ka lasītprasme ir viena no prasmēm, ar kuras palīdzību bērni apgūst informāciju un mācās. Politiķe akcentēja, ka latviešu literārie darbi parasti ir salīdzinoši dārgāki un tādējādi iedzīvotājiem mazāk pieejami, ņemot vērā, ka daudzi iedzīvotāji saskārušies ar Covid-19 krīzes radītām ekonomiskām grūtībām.

Politiķis Viktors Valainis (ZZS) atgādināja, ka šādas izmaiņas nozarei tika apsolītas vēl pagājušajā gadā, taču arī šogad nozarei būs jāpiedzīvo vilšanās. "Saeima jau piedzīvo drūmu situāciju attiecībā uz uzticību sabiedrībā," akcentēja politiķis, uzsverot, ka koalīcijas partijas, ejot uz vēlēšanām, šādas pārmaiņas solījušas, bet tagad – aizmirsušas.

Minēto priekšlikumu Saeimas deputātu vairākums noraidīja, taču balsojums par likumprojektu kopumā vēl sekos.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!