Foto: Unsplash.com
 
Aktualitātes
20.06.2019

Saeima noraida Dzīvesbiedru likumprojektu; atbalstītāji apņēmīgi nepadoties

Komentē
0

20. jūnijā ar 23 balsīm par un 60 pret Saeima lēmusi nevirzīt tālākai izskatīšanai Dzīvesbiedru likumprojektu - iniciatīvu ar mērķi aizsargāt tos pārus un faktiskā kopdzīvē dzīvojošus cilvēkus, kuriem nav iespējas slēgt laulību vai kuri izvēlas to nedarīt.

Saeimā likumprojektu virzīja partijas "Attīstībai/Par!" un "Jaunās Vienotības" deputāti, kuriem šīsdienas balsojumā pievienojās arī vairāki parlamentārieši no "Saskaņas", savukārt pret iestājās "Jaunās konservatīvās partijas", "KPV LV", "Nacionālās apvienības", ZZS un pārējie "Saskaņas" deputāti.

Par spīti nelabvēlīgajam balsojumam, likumprojekta atbalstam uzsāktās kustības "Dzīvesbiedri" aktīvisti pauduši apņēmību turpināt iesākto: "Dzīvesbiedru likuma projekts šodien Saeimā noraidīts. Taču tas ir tikai sākums! Mēs turpināsim darbu, lai skaidrotu deputātiem likuma nepieciešamību," teikts kustības oficiālajā feisbuka lapā. Dzīvesbiedru likumprojektam savu atbalstu paudusi LGBT un viņu draugu apvienība "Mozaīka", biedrība "Tēvi" un resursu centrs sievietēm "Marta".

Jau ziņots, ka 18. jūnijā Saeimā ar partiju apvienību "Jaunā Vienotība" (JV) un "Attīstībai/Par!" (AP) deputātu parakstiem tika iesniegts Dzīvesbiedru likumprojekts, kura mērķis ir "atzīt un aizsargāt dzīvesbiedru savienību, regulēt dzīvesbiedru, kuru starpā noslēgts dzīvesbiedru līgums, personiskās un mantiskās attiecības, kā arī noteikt gadījumus, kuros pastāv faktiskā dzīvesbiedru savienība, nodrošinot šo personu tiesību uz ģimenes dzīvi aizsardzību".

Šī ir jau otrā reize, kad Saeima noraida neprecētu pāru kopdzīves regulācijai izstrādātu likumprojektu – 2018. gada martā parlamenta vairākums nobalsoja pret Kopdzīves likuma iniciatīvu, ko platformā "Mana Balss" ar saviem parakstiem bija atbalstījuši vairāk nekā 10 000 cilvēku.

 

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!