Aktualitātes
15.11.2018

Sabiedrībā zināmi cilvēki par to, kāpēc jāziedo Satori

Komentē
0

10 sabiedrībā zināmi cilvēki atklāj, kāpēc atbalsta "Satori" un kāpēc to vajadzētu darīt arī citiem. Vairāk par "Satori" ziedošanas kampaņu "Tu esi atbildīgs par to, ko tu lasi" uzzini šeit.

Krista Burāne, režisore: Kāds Ungārijas žurnālists man nesen teica, ka neatkarīga žurnālistika tur vairs nepastāv. Visi mediji esot nopirkti un pakļauti cenzūrai. Kad vaicāju, kā ir strādāt šādā situācijā, saņēmu atbildi, ka viņš raksta tikai par kino, tāpēc viņa tekstos jaucoties maz un esot vieglāk. Pārējie vienkārši dara, ko liek, jo mainīt neko nevar un kaut kā jau jādzīvo.

Mēs Latvijā vēl varam kaut ko mainīt un atbalstīt neatkarīgu mediju pastāvēšanu. Tādu kā, piemēram, "Satori".

Ināra Kehre, Rīgas cirka vadītāja: Aicinu lasīt "Satori" un atbalstīt portāla darbību. Pat ja reizi gadā pieliekam nedaudz, tas ir liels atspaids. "Satori" raksta par kultūru, sabiedrību, jautājumiem, kas interesē un kas sasāpējušies. Tur noteikti ir arī kaut kas tavu prātu bagātinošs.

Lolita Tomsone, Žaņa Lipkes memoriāla vadītāja: Ziedosim, lai mēs "Satori" varētu lasīt un strīdēties par to, ko raksta Alise Zariņa, Ilmārs Šlāpins, Marta Elīna Martinsone, Džemma Sudraba, Iļja Marija Boļšakovs un citi frukti. Kā gan savādāk mēs varētu saprast, ka te viss ir aizgājis par tālu.

Edvards Kuks, dzejnieks: Ziedot "Satori" nozīmē atbalstīt daudzveidīgu kultūrvidi, iespēju lasīt viedokļa rakstus, labas recenzijas un daiļliteratūru. Nekas nav par brīvu, bet mums ir iespēja atbalstīt to, ko vēlamies vairot.

Linda Curika, publiciste: Katru gadu ir iespēja atbalstīt "Satori" ziedošanas kampaņu. Kāpēc ziedot? Tādēļ, ka lielākoties autori saņem samaksu no projektiem, bet ziedošanas kampaņās iegūtie līdzekļi var tikt izmantoti administratīvo izdevumu segšanai, elektrībai, grāmatvedim utt. Mēs visi lasām "Satori" bez maksas, šī ir iespēja atbalstīt ne tikai ar klikšķiem, bet arī finansiāli.

Gustavs Strenga, vēsturnieks: Ziedo "Satori", padari mūsu intelektuālo telpu interesantāku!

Una Rozenbauma, radošā direktore: Kāpēc es ziedoju "Satori"? Aleksandrs Pjatigorskis reiz teica, ka jādraudzējas ar studentiem, kas ir gudrāki par tevi. Ziedojot "Satori", es varu izrādīt savu apbrīnu šiem studentiem – gudriniekiem.

Gints Grūbe, kinorežisors un producents: Es ziedoju "Satori", jo gribu, lai interneta vidē ir kvalitatīvs kultūras kritikas process.  Un jāatbalsta draugi, kurus tu varbūt nemaz nepazīsti.

Harijs Vagrants, mūziķis, pasaules apceļotājs un rakstnieks: Aicinu arī Jūs iesaistīties "Satori" kampaņā ''Tu esi atbildīgs par to, ko tu lasi'', atbalstot "Satori" vietni ar ziedojumiem, lai tas varētu kurbulēties tālāk arī 2019. gadā. Jo mums IR nepieciešams saturs, kas ir kritisks, analītisks, neatkarīgs un domāšanas procesu rosinošs.

Es neesmu pret dažādiem ziņu portāliem, tomēr nav jābūt īpaši apķērīgam, lai saprastu, ka arvien vairāk portālu šancē, proponējot visādas pus-lētas sensācijas par ugunsgrēkiem ledusskapjos, slepkavībām Sūnu ciemā, citplanētiešu draudiem slepenajās nacistu bāzēs Antarktīdā un Kardašjanas seksīgo apakšveļu botoksa dibenstarpā. Vienvārdsakot – stulbina tautu. Tādēļ aicinu atbalstīt intensīvāku smadzeņkroku darbināšanu, lasot, diskutējot un arī pašiem rakstot un attīstoties iekš "Satori". Lai dzīvo Veļu laiks!

Elīna Brasliņa, māksliniece:

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!