"Zilā"
 
Aktualitātes
27.08.2019

Rudenī "Teātris.zip" piedāvās deviņas izrādes

Komentē
0

Pie Latvijas Televīzijas skatītājiem septembrī atgriezīsies izrāžu cikls "Teātris.zip", no 7. septembra līdz 26. oktobrim piedāvājot vērot deviņu izrāžu ierakstus, ko būs iespējams noskatīties televīzijas ēterā un nedēļu pēc tam arī "Replay.lv" arhīvā.

Ciklu 7. septembrī plkst. 10.30 LTV1 uzsāks "Teātris.zip bērniem" ar Valmieras teātra izrādi "Maija un Paija". Pirms izrādes lelle Lupe kopā ar mākslinieku Artūru Blušu un bērniem mēģinās domāt par ļauno un labo, kā arī zīmējumā attēlot abas pasakas varones – gan Maiju, gan Paiju. Galveno lomu izrādē atveido Elīna Vāne. Savukārt tās pašas dienas vakarā plkst. 21.25 TV pirmizrādi piedzīvos Valmieras teātra iestudējumu "80 dienās apkārt zemeslodei", kas ir režisora Viestura Roziņa interpretācija par Žila Verna dēku romānu. Pirms izrādes režisoru un aktierus – Klintu Reinholdi un Mārtiņu Liepu – par ceļošanas pieredzi un pašu izrādi iztaujās Ojārs Rubenis.


"80 dienās apkārt zemeslodei"

14. septembrī plkst. 21.25 LTV1 tiks rādīta Robēra Tomā ģimenes traģikomēdija ar detektīvintrigu – "8 mīlošas sievietes" Dž. Dž. Džilindžera režijā (pēc šī materiāla tapa arī franču režisora Fransuā Ozona leģendārā filma). Uz sarunu ar Ojāru Rubeni pirms izrādes pulcēsies trīs aktrises: Rēzija Kalniņa, Indra Briķe un Dārta Daneviča.

21. septembrī plkst. 21.25 pie LTV1 skatītājiem nonāks dramaturģes Agneses Rutkēvičas versija par vienu no smeldzīgākajiem latviešu autoru mīlasstāstiem – pēc Rūdolfa Blaumaņa motīviem veidotā Daugavpils teātra "Purva bridējs (i)". Pirms šīs izrādes ar Ojāru Rubeni tiksies Kristīne – Zanda Mankopa – un viņas izrādes mamma – aktrise Kristīne Veinšteina.

"Purva bridējs"

Savukārt 28. septembrī Nacionālā teātra izrādi par mātes un dēla samežģītajām attiecībām – "Zilā". Izrāde ir jaunā režisora Toma Treiņa diplomdarbs, un viņš arī būs viens no Ojāra Rubeņa sarunas viesiem. Viņam pievienosies dramaturga Gunāra Priedes eksperte, teātra zinātniece Ieva Struka un galvenās lomas atveidotājs, aktieris Kaspars Aniņš.

Oktobrī ciklā "Teātris.zip" LTV1 skatītājiem būs iespēja noskatīties Jaunā Rīgas teātra izrādi "Nora" Māras Ķimeles režijā, Indras Rogas iestudēto "Klūgu mūku" (pēc Ingas Ābeles apjomīgā, Literatūras Gada balvu saņēmušā romāna par latgaliešu priesteri un politiķi Franci Trasūnu), Liepājas teātrī tapušo izrādi "Piafa" par leģendāro franču dziedātāju Lauras Grozas-Ķiberes versijā ar izcilu Agneses Jēkabsones tēlojumu titullomā, bet LTV7 26. oktobrī plkst. 21.20 skatītājiem piedāvās Rīgas Krievu teātra versiju par ne mazāk izcilu un populāru mūziķi – Igora Koņajeva iestudēto "Tango ar Stroku".


"Klūgu mūks"

Izrāžu un raidījumu cikla "Teātris.zip" komanda ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu šoruden arī ierakstīs septiņas jaunas izrādes gan Rīgā – Nacionālajā un Jaunajā Rīgas teātrī, gan Daugavpils un Valmieras teātros.

Kopš 2012. gada rudens cikla ietvaros LTV1 un LTV7 pārraidītas kopumā 178 izrādes – 125 vakara izrādes kopā ar raidījumu "Teātris.zip" un 53 dienas izrādes no teātriem visā Latvijā. Ierakstītas 138 Rīgas un reģionu teātru izrādes. Visbiežāk ierakstītas un pārraidītas Latvijas Nacionālā teātra un Dailes teātra izrādes. Tiem seko Valmieras un Jaunais Rīgas teātris.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!