Aktualitātes
06.03.2023

Rudenī Dailes teātrī izrādi iestudēs Džons Malkovičs

Komentē
0

Nākamajā sezonā Rīgā atgriezīsies aktieris un režisors Džons Malkovičs, lai Dailes teātrī iestudētu Toma Stoparda lugu "Leopoldštate". Ar Malkoviča izrādi plānots atklāt teātra 2023. gada sezonu. 

2022. gadā Džons Malkovičs spēlēja vienu no lomām Timofeja Kuļabina izrādē "Kokvilnas lauku vientulība", kur viņa partnere bija lietuviešu aktrise Ingeborga Dapkunaite. Tagad viņš Dailē atgriezīsies kā režisors.

Savai izrādei Malkovičs izvēlējies britu dramaturga Sera Toma Stoparda jaunāko lugu "Leopoldštate", kas savu pirmizrādi piedzīvoja Londonas Vestendā 2020. gadā un tajā pašā gadā iestudēta arī Brodvejā. 2020. gadā "Leopoldštate" ieguva prestižo britu "Olivijē" balvu kategorijā "Labākā jaunā luga". 

""Leopoldštate" drosmīgi aplūko, ko nozīmē būt citādam – svešiniekam, starp svešiniekiem, ne tikai paša, bet arī citu acīs. Tā uzdod jautājumus par vēsturi: kā saglabāt savas saknes, kā nosargāt savu pašapziņu, kā izdzīvot mazai tautai, kad pasaule ir sajukusi prātā?" plānoto iestudējumu raksturo teātris.

Teātris arī atgādina, ka vēl šajā sezonā sadarbībā ar Gruzijas kolēģiem Dailes teātrī rit mēģinājumi un top izcilais, par klasikas vērtību dēvētais Bertolta Brehta "Kaukāziešu krīta aplis", kas pirmizrādi piedzīvos martā. To Latvijā iestudē režisors Data Tavadze. Savukārt maijā ar jau otro iestudējumu Dailes teātrī atgriezīsies arī ungāru režisore Ildiko Gāšpāra, kas iestudē ungāru klasiķa Ferenca Molnāra lugu "Lilioms".

Drīzumā teātris ziņos vairāk gan par Malkoviča izrādi, gan citiem nākamsezon plānotajiem starptautiskajiem projektiem.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!