Aktualitātes
24.09.2020

"Rolling Stone" publicē jaunu sarakstu ar "500 visu laiku labākajiem albumiem"

Komentē
0

Ietekmīgais amerikāņu mūzikas medijs "Rolling Stone" publicējis jaunu sarakstu ar "500 visu laiku labākajiem albumiem". Iepriekš šāda izlase veidota 2003. gadā un atjaunota 2012. gadā, savukārt šogad saraksts radīts no jauna, ņemot vērā vairāk nekā 300 mūzikas profesionāļu viedokli.

Topa pirmo vietu ieņem amerikāņu soulmūzikas un R&B mākslinieka Mārvina Geja 1971. gada albums "What's Going On", tapis kā reakcija uz tobrīd ASV notiekošo: policijas vardarbību, pret to vērtajiem protestiem, Vjetnamas karu, sabiedrībā valdošo spriedzi un apjukumu. "Rolling Stone" ierakstu nodēvējis par "soulmūzikas pirmo konceptalbumu un vienu no ietekmīgākajiem un nozīmīgākajiem jebkad izdotajiem mūzikas ierakstiem", kas nav zaudējis aktualitāti arī 50 gadus pēc iznākšanas. 2003. gadā izdotajā un 2012. gadā atjaunotajā sarakstā Geja albums ieņēma 6 vietu, savukārt līderpozīcijās bija "The Beatles" 1967. gada ieraksts "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".

Tikko izdotajā sarakstā otro vietu ieņem "The Beach Boys" 1966. gada ieraksts "The Pet Sounds", tam seko Džonija Mičela ar 1971. gadā iznākušo albumu "Blue", ceturtajā vietā ir Stīvija Vondera albums "Songs in the Key of Life" (1976), savukārt pirmo piecinieku noslēdz "The Beatles" ar "Abbey Road" (1969). Tālāk seko "Nirvanas" albums "Nevermind" (1991), "Fleetwood Mac" ar "Rumours" (1977), "Prince and the Revolution" ieraksts "Purple Rain" (1984) un Boba Dilana "Blood on the Tracks" (1975), bet pirmo desmitnieku noslēdz Lorīnas Hilas "The Miseducation of Lauryn Hill" (1998).

Saraksts veidots, apkopojot vairāk nekā 300 mākslinieku, producentu, mūzikas kritiķu un nozīmīgu industrijas pārstāvju viedokli. 86 izlasē iekļautie albumi ir no šī gadsimta, savukārt 154 ieraksti labāko piecsimtniekā nonākuši pirmoreiz.

Ar visu sarakstu iespējams iepazīties šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!