Aktualitātes
03.02.2021

RIXC atklāj jaunu virtuālās mākslas platformu un aicina imersīvajā ekskursijā

Komentē
0

Šo piektdien, 5. februārī no plkst. 13.00 līdz plkst. 13.40 tiešsaistē Zoom mākslinieks un kurators Raitis Šmits vadīs imersīvu ekskursiju jaunajā RIXC virtuālajā mākslas platformā. Dalībniekiem būs iespēja doties digitālā pastaigā, apmeklējot gan RIXC galerijas, gan RIXC Mākslas un zinātnes festivālu izstādes, noskatīties intervijas ar izstāžu māksliniekiem, izstaigājot 360 grādu video tūres un digitāli pieredzot arī citus RIXC pasākumus un projektus laikā, kad pasākumu apmeklēšana fiziskajā telpā ir ierobežota.

Plašāk par to, kādi mākslas darbi, izstādes un kādas iespējas un sadaļas piedāvā jaunā platforma, ekskursijas laikā pastāstīs virtuālās platformas kurators Raitis Šmits. "Imersīvās ekskursijas" ir inovatīva RIXC izveidota jauna digitāla kultūras platforma, kuras mērķis ir, ņemot vērā nestabilo situāciju ar Covid-19 pandēmijas ierobežojumiem, būtiski nodrošināt radošā procesa nepārtrauktību un padarīt laikmetīgo mediju mākslas aktuālo saturu (jaunākās izstādes, jaunus un esošus mākslas darbus, performanču pirmizrādes utml.) pieejamu plašākai sabiedrībai.

Platforma digitālajā vidē un multimediālā formā interneta vai mobilo telefonu lietotājiem piedāvā "imersīvas ekskursijas", kurās skatāmi 360° video ar kuratoru vadītām tūrēm pa izstādēm, video sarunas ar izstāžu un rezidenču māksliniekiem par viņu darbiem, jaunradītu mākslas darbu multimediālas versijas tiešsaistē, kā arī līdz šim radīto mākslas darbu, izstāžu un pasākumu video un foto dokumentāciju un arhīvu.

Kā stāsta projekta autori, galvenā platformas atšķirība no ierastajām kultūras centru mājaslapām (t.sk. rixc.org), ir tā, ka parasti mājaslapām ir informatīvs raksturs un tur galvenokārt atrodama informācija par pasākumu un tā norisi, savukārt "Imersīvo ekskursiju" platformas galvenā funkcija būs piedāvāt pašu šo pasākumu saturu – multimediālas reportāžas, sarunas ar kuratoriem un māksliniekiem, mākslas darbus tiešsaistē u.tml. – kā arī aicināt skatītāju uz dialogu, izmantojot sociālos medijos.

Dalībai pasākumā līdz piektdienas (5. februāra) rītam plkst. 10.00 ikviens interesents var reģistrēties evenbrite sistēmā šeit. Zoom pieejas links pirms pasākuma tiks nosūtīts visiem, kas būs reģistrējušies.

RIXC Imersīvās ekskursijas tiešraidei ikviens interesents var sekot līdzi tiešsaistē Youtube kanālā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!