Aktualitātes
30.08.2021

Rīgas Starptautiskais kino festivāls aicina pievienoties bērnu žūrijai

Komentē
0

"Riga IFF" ģimenes filmu programma "Kids' Reel" (iepriekš "Kids Weekend") uzsāk pieteikšanos jau par tradīciju kļuvušajai bērnu žūrijai, kurā darbojas bērni no 8 līdz 12 gadu vecumam. Pieteikt savu kandidatūru līdz 24. septembrim tiek aicināti bērni no visas Latvijas – filmu skatīšanās un darbs pie to vērtēšanas kino profesionāļu vadībā tiks organizēts tiešsaistē.

Bērnu žūrijas uzdevums būs noskatīties visas "Kids’ Reel" programmā iekļautās pilnmetrāžas filmas un izraudzīties labāko. Šogad jauno kino vērtētāju darbs būs īpaši atbildīgs – viņu izvēlēto kinodarbu izrādīšanai visā valstī iegādāsies Latvijas Televīzija.

Kas tiek sagaidīts no jaunajiem kino vērtētājiem un kā iepazīstināt ar sevi?

Dalībnieki žūrijā tiks uzņemti konkursa kārtā. Lai pieteiktos dalībai žūrijā, pretendentiem jānofilmējas līdz 2 minūtēm garā video vai jāuzraksta filmas apraksts, kurā jāizklāsta viedoklis par sev tuvu filmu vai kādu no latviešu kinodarbiem, kas noskatāms portālā Filmas.lv.

Video vai rakstiskais pieteikums līdz 24. septembrim jānosūta "Kids’ Reel" kuratorei Kristīnei Simsonei uz e-pasta adresi [email protected]. Video augšupielādei vēlams izmantot kādu no populārākajām video ievietošanas platformām (YouTube, Instagram, Vimeo vai Facebook), e-pastā iekļaujot saiti uz video, savukārt recenzijas iekļaujamas arī pašā vēstulē, vai pievienojamas kā pielikumi. Pretendenti par konkursa rezultātiem tiks informēti ne vēlāk par 4. oktobri.

"Riga IFF" bērnu žūrijas dalībniekiem būs iespēja:
— iegūt festivāla akreditācijas karti;
— kopā ar ģimeni skatīties "Kids Reel" sadaļas filmas tiešsaistē.

"Riga IFF" bērnu žūrijas dalībnieku pienākumos ietilps:
— "Kids’ Reel" Pilnmetrāžas filmu konkursa filmu skatīšanās "Riga IFF" norises laikā, no 14.–24. oktobrim;
— dalība divās "Riga IFF" bērnu žūrijas apspriedēs;
— kopā ar pārējiem žūrijas pārstāvjiem izvēlēties labāko filmu;
— pārstāvēt festivālu un žūriju komunikācijā ar medijiem.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls šogad norisinās jau 8. reizi – tā ietvaros no 14. līdz 24. oktobrim klātienē un tiešsaistē visas Latvijas teritorijā būs iespējams redzēt aktuālu un kvalitatīvu kino gan no Baltijas jūras reģiona valstīm, gan filmas, kas guvušas atzinību pasaules kino festivālos.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!