Linda Boļšakova, "Living Memory"
 
Aktualitātes
25.10.2022

"Rīgas Mākslas telpā" atklās ekoloģijai un postkoloniālismam veltītu starptautisku izstādi

Komentē
0

No novembra Rīgas Mākslas telpā būs skatāma Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LLMC) rīkota starptautiska izstāde "Dekoloniālās ekoloģijas", kas caur vides un ekoloģijas tēmām aplūkos postsociālisma un postkoloniālisma nospiedumus šodienas sabiedrībā un kultūrā. 

Kā norāda izstādes rīkotāji, postkoloniālisma un dekoloniālisma pieejas, lai pārskatītu sarežģītās pagātnes un tagadnes attiecības, Austrumeiropā un postpadomju reģionā ir ieguvušas jaunu aktualitāti līdz ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Šo pieeju mērķis ir sniegt jaunus skatpunktus un kritiskas norādes, kā domāt par koloniālās, imperiālās, arī okupācijas varas ilgstošo iespaidu arī pēc tās šķietamām beigām, un patiesu atbrīvošanos no tā. Interpretējot plašāk, dekoloniālisms ietver arī jaunus skatījumus uz cilvēka un vides savstarpējām attiecībām, dominējošo, patērējošo ietekmi uz dabu, un nepieciešamību to mainīt," raksta rīkotāji.

Izstādē mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Ukrainas un Nīderlandes pievērsīsies tādām tēmām kā (post)padomju mantojums, vietas nozīme un pieredze, atmiņa, tehnoloģiju un industriju ietekmētās ainavas, ekoloģisko jautājumu kultūras nozīmes un sociālās prakses, un alternatīvas stratēģijas vides krīzes un klimata pārmaiņu mesto izaicinājumu pārvarēšanai.

Izstādē piedalīsies mākslinieki Aurēlija Maknīte, Anna Škodenko, Darja Popolitova, Viktors Gurovs un Francisko Martiness, Diāna Leloneka, Haralds Matulis, Inga Erdmane, Linda Boļšakova, Līga Spunde, Maija Demitere, Maria Kapajeva, Oļa Mihaiļuka, Kvīnsijs Gario, Rasa Šmite un Raitis Šmits, Vika Eksta un Anna Griķe. Izstādes kuratore: Ieva Astahovska.

Izstāde būs skatāma no 2. novembra līdz 15. janvārim, un tās ietvaros notiks arī plaša publiskā programma ar mākslinieku darbnīcām, diskusijām un lekcijām.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!