Publicitātes attēls: Kristina Olleka un Kerts Vīarts. "EXHIBIT_ONSCROLL (on view)", 2017/2020
 
Aktualitātes
25.03.2020

Rīgas Fotogrāfijas biennāle pārcelta uz vasaru

Komentē
0

Ņemot vērā ārkārtas situāciju pasaulē un Latvijā, uz vasaru pārcelta Rīgas Fotogrāfijas biennāle, ziņo biennāles rīkotāji.

Iepriekš paredzēts, ka biennāle norisināsies no 9. aprīļa līdz 18. aprīlim Rīgā un tajā piedalīsies vairāk nekā 60 dalībnieki no 13 valstīm. Kā norāda rīkotāji, šobrīd tiek strādāts pie dažādiem iespējamajiem norises scenārijiem, tostarp attālinātiem formātiem.

"Šis laiks noteikti kļūs par nozīmīgu atskaites punktu, kādā pasaulē turpmāk dzīvosim un arī, kā tas atsauksies uz mākslas procesiem. Tā kā daļa darbu tiek radīti biennālei īpaši un vēl ir procesā, varam gaidīt arī eksperimentus, kas reaģēs uz šobrīd notiekošo pasaulē. Rīgas Fotogrāfijas biennāle 2020 ir apņēmības pilna iespēju robežās īstenot plānoto programmu, aicina visus iedzīvotājus ievērot piesardzību un rūpēties par savu un sev līdzās esošo cilvēku veselību," raksta rīkotāji.

Rīgas Fotogrāfijas biennāle (RFB) ir starptautisks laikmetīgās mākslas notikums, kas fokusējas uz vizuālās kultūras analīzi un māksliniecisku reprezentāciju. Biennāles tematika aptver jautājumus no kultūras teorijas līdz aktuāliem sociālpolitiskiem procesiem Baltijas un Eiropas reģionā, tiecoties fiksēt un mākslas festivāla formātā piedāvāt kopīgi izprast pasaulē notiekošās pārmaiņas, kuras mums nepieciešams ne tikai redzēt, bet arī iztēloties, tulkojot mūsdienās tik sarežģīto un piesātināto vizuālo valodu jēgpilnās attiecībās − starp ikdienu, kameras objektīvu, vēstures materiālu, laikmetīgo mākslu, tehnoloģijām un nākotni.

Par aktuālajiem biennāles norises datumiem tiks ziņots pasākuma interneta vietnē.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!