Aktualitātes
26.08.2021

Rīgas cirks sezonu atklās ar Latīņamerikas ielu stāstu "Somos"

Komentē
0

Rīgas cirka jaunā sezona tiks atklāta ar apvienības "Cie Bêstîa" (Francija) izrādi "Somos". Izrāde būs skatāma 9. un 10. septembrī plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī.

""Somos" ir enerģisks, pozitīvi uzlādējošs cirka iestudējums visām paaudzēm. Cirka apvienības "Cie Bêstîa" dalībnieki savos pusaudžu gados auguši vienā un tajā pašā Kolumbijas galvaspilsētas Bogotas apkaimē un kopā piedzīvojuši skarbo ielu dzīvi, kas iemācījusi turēties kopā un citam citu atbalstīt. Par to arī ir šis iestudējums – par iederēšanos un piederību vienai vai citai sociālajai, etniskajai vai reliģiskajai grupai. Akrobāti universālajā cirka valodā uzdod jautājumus par savstarpējām attiecībām: par uzticību, draudzību un mijiedarbību. "Somos" tulkojumā no spāņu valodas nozīmē "mēs esam". "Mēs, cilvēki, esam blakus. Mūsu ir daudz, un mēs esam atšķirīgi, bet mēs esam kopā," – vēsta izrāde. "Somos" ir cilvēcību slavinoša izrāde, kas atrodas uz robežas starp cirku un deju – horeogrāfiskie žesti saprotami ikvienā pasaules malā un ikvienā vecumā," raksta cirka pārstāvji.

Apvienības "Cie Bêstîa" dibinātājs ir Vilmērs Markess (Wilmer Marquez). Iepriekš viņš darbojies pasaulē atzītajā cirka apvienībā "El Nucleo", kur vairāk nekā 20 gadus Vilmērs kopā ar savu bērnības draugu Edvardu Alemanu (Edward Aleman) bijis saskanīgs akrobātu duets. Abi draugi ir pirmie kolumbieši, kas Francijā absolvējuši profesionālo cirka skolu – "Centre national des arts du Cirque de Châlons en Champagne". Projekts "Somos" veltīts mākslinieku bērnības atmiņām, un tajā pieaicināti Vilmēra un Edvarda bērnības draugi. Šobrīd visi mākslinieki dzīvo Francijā un pārstāv Francijā dibinātu apvienību.

Rīgas cirka direktore Liene Pērkone stāsta par jauno sezonu: "Beidzot ir pienācis brīdis, kad varam rīkot  izrādi un pēc ilgāka laika dot iespēju skatītājiem klātienē baudīt cirku – patiešām sirsnīgu izrādi, kas runā par visiem saprotamām vērtībām! Cirka ēkas rekonstrukcijas laikā mums ir svarīgi saglabāt kontaktu ar rīdziniekiem un pilsētas viesiem, piedāvājot iespējas redzēt, saprast un apgūt cirku. Tāpēc sadarbojamies ar dažādām pilsētas kultūrtelpām un plānojam izrādes rādīt ārpus cirka ēkas. Rīgas cirka darbība aktīvi turpinās – attīstām un paplašinām cirka skolu, organizējam cirka meistarklases dažādām auditorijām un, protams, rīkojam izrādes."

Izrāde "Somos" paredzēta no skolas vecuma un būs interesanta gan ģimenēm, gan pieaugušo publikai. Norises vietā tiks organizētas divas skatītāju plūsmas – uz "zaļo" zonu (ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem) parterā un "dzelteno" zonu (ar tiem pašiem zaļās zonas sertifikātiem, kā arī ar testēšanas sertifikātiem; bērniem līdz 12 gadiem (neieskaitot) – bez sertifikātiem)) balkonā.

Biļetes nopērkamas "Bezrindas.lv".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!