Aktualitātes
16.08.2021

Rīgas apkaimēs notiks pirmais Viskaļu Laikmetīgās mākslas festivāls

Komentē
0

Augusta pēdējā nedēļā, no 26. līdz 28. augustam, Teikā un Čiekurkalnā notiks pirmais Viskaļu Laikmetīgās mākslas festivāls, informē rīkotāji.

Festivāla ietvaros apmeklētājiem būs iespēja cauri māju pagalmiem doties "Tingel Tangel pārgājienā" pa Čiekurkalna slepenajām taciņām, nokļūt mākslinieku darbnīcās un pašiem pamēģināt uzzīmēt aktu vai izveidot porcelāna rozi, noskatīties mūziklu ar laikmetīgās dejas dejotājiem un operdziedātāju uz lielās skatuves, pieredzēt divu mūsdienu Latvijas džeza zvaigžņu improvizāciju vai pasaulē pazīstamākā amerikāņu minimālisma komponista Filipa Glāsa mūziku dzīvajā atskaņojumā uz elektriskajām ērģelēm un saksofona, noklausīties 12 dzejnieku lasījumus dzejas slamā, apgūt žonglēšanas pamatus, pamēģināt uzzīmēt profesionāla modeļa aktu, būt lieciniekam mākslas jomu un žanru sajaukumam 10 dalībnieku starpdisciplinārā improvizācijas koncertā bez iepriekšējas gatavošanās, vienuviet apmeklēt sešas mākslas izstādes, uzzināt pilsētplānotāju un arhitektu vīziju par bijušās Rīgas Tehniskās universitātes Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes ēku un apkārtnes attīstības potenciālu vai izbaudīt pēdējās siltās naktis, klausoties inteliģentas elektroniskās mūzikas ritmos un laisties dejā līdz rītam. Festivāla laikā piecpadsmit mākslinieki vienlaicīgi veidos savus oriģinālos ielu mākslas darbus pilsētvidē.

Ieeja festivālā ir iespējama tikai uzrādot Covid QR kodu. Festivālu organizē mākslas centrs "Totaldobže" sadarbībā ar biedrību "Free Riga" un "Viskaļu" rezidentiem.

Atsevišķas festivāla aktivitātes ir maksas. Biļetes uz tām ir nopērkamas bezrindas.lv. Vairāk informācija par atsevišķām festivāla aktivitātēm un dalībniekiem pieejama "Viskaļu" mājaslapā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!