Aktualitātes
25.07.2022

Rīgā viesosies filmas "Navaļņijs" režisors Daniels Roers

Komentē
0

Kinoteātrī "Splendid Palace" 22. septembrī festivāla "Baltijas pērle" programmas "Debates" ietvaros tiks demonstrēta filma par Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju. Plānots, ka seansā piedalīsies arī filmas autors, kanādiešu kinorežisors Daniels Roers.

Filma stāsta par Navaļnija slepkavības mēģinājumu, kas notika 2020. gada 20. augustā, un šī nozieguma izmeklēšanu.

Režisors Daniels Roers: "Augusta beigās kopā ar producentiem strādājām pie vērienīga seriāla, kad man piezvanīja Hristo Grozevs, "Bellingcat" pētnieciskais žurnālists, un jautāja: "Vai jūs pazīstat to puisi Alekseju Navaļniju? Man ir daži minējumi, kurš mēģināja viņu noindēt." Kolīdz viņš šo pateica, es iztēlojos nākamo savas dzīves gadu. Mēs nekavējoties lidojām uz Vāciju pie Alekseja un piedāvājām viņam dokumentālo projektu, paskaidrojot, kāpēc mums tas būtu jāuzņem. Mēs viņam šķitām pietiekami pārliecinoši, lai saņemtu atbildi: "Labi, sāksim." Viņš saprata, ka, ja šis noslēpumainais gadījums ir slepkavības mēģinājums, mums vajadzētu sākt nekavējoties. Tūlīt sākām filmēt."

Filmā Navaļnija komanda ar pētnieciskās žurnālistikas aģentūras "Bellingcat" atbalstu mēģina atrast vainīgo, izmantojot gan materiālus no pieejamiem avotiem jeb brīvpieejā publicēto informāciju, gan nelegāli nopērkot datus melnajā tirgū. Paralēli redzams personīgs Navaļņija, viņa ģimenes un atbalstītāju portretējums. Režisora Daniela Roera vērīgā un bezkaislīga kamera pavada Navaļniju visur – līdz pat traģiskajam atgriešanās brīdim Krievijā.

"Pulsējošs trilleris, emocionāli rezonējošs un neticami spraigs, filma, kurā uzdoti šokējoši atklāti jautājumi," par filmu raksta britu "The Guardian".

"Šī neapšaubāmi ir viena no pārliecinošākajām un atklātākajām dokumentālajām filmām, kas iznākusi šogad vai jebkad. Inteliģenta, smeldzīga un pat aizkustinoša," raksta "The Times".

Biļetes uz seansu drīzumā varēs iegādāties "Biļešu servisa" tirdzniecības tīklā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!