Aktualitātes
31.10.2018

Rīgā trešo reizi tiekas Latvijas un Lielbritānijas atdzejotāji

Komentē
0

Laikā no 29. oktobra līdz 4. novembrim Rīgā norisināsies trešā starptautiskā atdzejas darbnīca, kurā piedalīsies dzejnieki no Latvijas un Lielbritānijas.

Šogad atdzejas darbnīcā no Latvijas piedalīsies dzejnieki Lauris Veips, Elvīra Bloma, Raimonds Ķirķis un Ausma Perons, bet Lielbritāniju pārstāvēs Tesa Beringa (Tessa Berring), Patriks Džeimss Eringtons (Patrick James Errington), Semjuels Tongs (Samuel Tongue) un Rozanna Vata (Roseanna Watt). Darbnīcas moderatora pienākumus ir uzņēmies ASV dzejnieks, tulkotājs un kritiķis, kurš šobrīd par savu dzīvesvietu izvēlējies Skotiju, – Raiens van Vinkls (Ryan Van Winkle). Šī ir jau trešā atdzejas darbnīca ar Latvijas un Lielbritānijas dzejnieku dalību, kas norisinās Rīgā, bet vēl divas iepriekš notikušas arī Skotijā un Velsā.

"Pateicoties šīm atdzejas darbnīcām, tiek radīti jauni mūsu dzejnieku darbu atdzejojumi, kurus var izmantot, lai atrastu tiem izdevēju Lielbritānijā. Tieši tā tas notika ar visiem pirmās atdzejas darbnīcas dalībniekiem. Reizē mēs iegūstam Latvijas literatūrā ieinteresētus cilvēkus, kas kļūst par mūsu vēstnešiem pasaulē. Šī darbnīca būs īpaša ar to, ka esam aicinājuši piedalīties tiešām jaunus dzejniekus, kuri savus pirmos darbus ir publicējuši pavisam nesen," stāsta platformas "Latvian Literature" pārstāve Juta Pīrāga.

Darbnīcas ietvaros dzejnieki ne tikai atdzejos viens otra darbus, bet arī apmeklēs Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultāti. Tikšanās laikā viņi iepazīstinās ar savu darbu studentus, kuri apgūst svešvalodas un domā nākotnē nodarboties ar literāro tulkošanu. Savukārt sestdien, 3. novembrī, plkst. 18:00 grāmatnīcā "Nice Place TELPA" Krišjāņa Barona ielā 21A norisināsies publisks lasījums, kurā ikviens interesents varēs iepazīties ar dzejnieku darbnīcas laikā paveikto. Ieeja pasākumā ir bezmaksas.

Darbnīcu organizē literatūras eksporta platforma "Latvian Literature" (Latvijas literatūra) sadarbībā ar British Council UK (Britu Padomi Lielbritānijā) un Lielbritānijas organizāciju "Highlight Arts".

Sadarbība starp Latviju un Lielbritāniju, veidojot atdzejas darbnīcas, tika aizsākta pirms diviem gadiem līdz ar gatavošanos dalībai Londonas grāmatu tirgū. Jau vēstīts, ka šogad, pateicoties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas simtgadei, Baltijas valstis bija Londonas grāmatu tirgus goda viesi, un tas Latvijas literatūrai ir pavēris vēl nebijušas iespējas angliski runājošajā grāmatniecības tirgū.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!