Aktualitātes
13.01.2022

"Riga TechGirls" piedāvā bezmaksas digitālo prasmju kursu radošajiem

Komentē
0

"Riga TechGirls" sadarbībā ar "Google" izveidojusi specializētas digitālo prasmju bezmaksas mācību programmas "Cilvēcīgi par tehnoloģijām" trīs industriju pārstāvjiem – izglītības, radošo profesiju un veselības aprūpes darbiniekiem.

Skolotājiem, kā arī mākslas un kultūras profesiju pārstāvjiem pieteikšanās nodarbībām jau sākusies, bet veselības nozares darbiniekiem apmācības būs pieejamas gada otrajā pusē.

Apmācību mērķis ir palīdzēt attiecīgās industrijas speciālistiem viegli un ātri apgūt tehnoloģijas, tādējādi padarot tās pieejamākas un veicinot tehnoloģiju priekšrocību izmantošanu. Skolotājiem nodarbības sāksies 8. februārī, savukārt kultūras un mākslas pārstāvjiem – 22.februārī.

"Šogad papildus Riga TechGirls vispopulārākajām apmācībām "Iepazīsti tehnoloģijas" izlēmām piedāvāt specializētu programmu nozarēs, kuras visvairāk ietekmējis Covid laiks. Vienlaicīgi tās ir arī nozares, kurām ir vislielākā ietekme mūsu ikdienā. Vēlamies parādīt, ka tehnoloģijas var vienkāršot un uzlabot darbu jebkurā industrijā un ka tā nav tikai IT nozares vajadzība," norāda "Riga TechGirls" vadītāja Anna Andersone.

Katra apmācību programma pielāgota konkrētās industrijas pārstāvjiem. Tās sastāvēs no 24 nodarbībām tiešsaistē 3 mēnešu garumā, kā arī 4 darbnīcām, kurās dalībniekiem būs iespēja nodarbībās iegūtās zināšanas pielietot praksē.

Radošo nozaru programmā ir aicināts piedalīties ikviens interesents, kurš pārstāv jebkuru no radošajām industrijām, tai skaitā kultūras iestāžu, muzeju, mākslas galeriju, mākslinieku organizāciju, mūzikas institūciju u.tml. pārstāvji. Programmā būs iespējams apgūt tādas tēmas kā dizaina domāšana, digitālā mārketinga pamati, mājaslapas izstrāde, elektroniskie darījumi, mākslīgais intelekts jeb "AI", 3D printēšana un citas. Ar visu nodarbību sarakstu iespējams iepazīties šeit. Turpat iespējams arī pieteikties kursam.

Riga TechGirls mācību programmas "Cilvēcīgi par tehnoloģijām" tapšanā ir sadarbojušies izglītības, kultūras un mākslas, veselības aprūpes speciālisti kopā ar IT sektorā strādājošiem, ievērojot digitālo kompetenču starptautiskos standartus un nozares rekomendācijas. Dalība mācībās ir bez maksas, un par sekmīgu programmas apguvi tiks izsniegts sertifikāts.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!