Aktualitātes
03.09.2021

Rīgā sākas dokumentālā kino festivāla "Artdocfest/Riga" filmu skates

Komentē
0

Šodien kinoteātrī "Splendid Palace" sākas starptautiskā dokumentālā kino festivāla "Artdocfest/Riga" filmu skated, kuru ietvaros varēs novērtēt gan jau godalgotās filmas, gan pārējos konkursa darbus.

Nedēļas garumā no 3. līdz 9. septembrim skatītājiem būs iespēja noskatīties 30 filmas no dažādām pasaules valstīm, kā arī Eiropas Kino akadēmijas balvai nominēto "Gorbačovs. Paradīze" ārpus konkursa. Filmas režisors Vitālijs Manskis ir arī festivāla "Artdocfest/Riga" prezidents.

Festivālā ir divas konkursa programmas: galvenā konkursa programma, kas fokusējas uz Austrumeiropu, un "Baltijas fokuss", kurā iekļautas Baltijas valstu un ar tām kopproducētās filmas. Konkursa uzvarētāji tika noskaidroti jau maijā, taču tagad godalgotās un nominētās filmas varēs novērtēt arī skatītāji.

Uz festivāla skatēm ieradīsies arī festivāla laureāti un filmu režisori no Francijas, Beļģijas, Lietuvas, Ukrainas, Vācijas un Igaunijas, lai iepazīstinātu skatītājus ar savām filmām, tiktos ar mediju pārstāvjiem un pašrocīgi saņemtu balvas.

Latviju festivālā pārstāv Ivo Brieža filma "Homo Sovieticus" un Elīnas Langes-Ionatamishvili "Nemierīgās atmiņas", kas ieguva "Baltijas fokusa" galveno balvu HERCS – abas producējusi studija "Mistrus Media", kā arī ar Lietuvu un Franciju kopproducētā Giedres Žickītes filma "Lēciens", ko līdzproducējusi VFS films (Latvija), un kas ieguva "Baltijas fokusa" balvu HERCS par labāko režiju.

Filmu programma un seansu grafiks atrodama šeit.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!