Foto: facebook.com/BalticPride
 
Aktualitātes
02.08.2021

Rīgā sākas Baltijas praida 2021 nedēļa

Komentē
0

Šodien, 2. augustā, pēc divu gadu pārtraukuma Rīgā atkal atgriežas "Baltijas praids 2021", kura ietvaros nedēļas garumā notiks ap 40 dažādu pasākumu: diskusijas, darbnīcas, filmu izrādes un konferences. 

Festivālu plkst. 16:00 Kaņepes Kultūras centrā atklās diskusija "Naida runa – kā to atpazīt?", kurā dalībnieki spriedīs par naida runas izplatību sociālajos tīklos, par sociālo tīklu apņemšanos izskaust naida runu un plānoto naida noziegumu un naida runas ierobežošanā. Pēc tam plkst. 18:00 plānota biedrības "Safe space" rīkota diskusija par aizspriedumiem mums apkārt, plkst. 20:00 turpat tiks rādīta filma "A Perfectly Normal Family", savukārt dienu noslēgs improvizācijas teātris "Divas".

Šogad praida dienas centrālā notikuma – gājiena – vietā 7. augustā pa Rīgas ielām kursēs "Baltic Pride" autobuss, tiešraidē translējot praida svinības dažādās Rīgas vietās. Autobusu vadīs Magnuss Eriņš, kurš ieskandinās pilsētas ielas ar populārām dziesmām. "Praida brauciena" pasākuma vadītājs būs Rojs Rodžers, kurš aprunāsies ar svētku dalībniekiem un LGBT+ kopienas draugiem – aktīvistiem, uzņēmumiem un organizācijām – īpaši izvēlētā maršrutā. Savukārt noslēguma koncertā plkst. 15:00 uz skatuves kāps ansis, "Bad Habits", "Franco Franco" un MARTA,  kā arī pirmo reizi publiski uzstāsies repere BDM. Abu notikumu tiešraidei varēs sekot attālināti portālā Tvnet.lv.

"Baltic Pride" ir lielākais cilvēktiesību notikums, kas apvieno trīs Baltijas valstu – Igaunijas, Latvijas un Lietuvas – organizācijas. "Baltic Pride" norisinās secīgi katrā no valstīm katru gadu, sākot ar 2009. gadu, kad pirmais pasākums notika Rīgā, Latvijā.

Ar pilnu praida dienas programmu iespējams iepazīties šeit.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!