Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
17.05.2023

Rīgā pacels 30 metrus garu, vēsturisku praida karogu

Komentē
2

17. maijā visā pasaulē atzīmē Starptautisko dienu pret homofobiju, transfobiju un bifobiju. Paužot atbalstu līdztiesībai, cilvēktiesībām, domas un izpausmes brīvībai, kā jau katru gadu, vēstniecības, kultūrvietas un uzņēmumi Rīgā izkārs varavīksnes karogus, savukārt drukas produktu ražotāja "Printful" birojā Rīgā būs iespējams apskatīt Gilberta Beikera karogu – vienu no pasaulē lielākajiem un unikālākajiem varavīksnes karogiem.

Svinīgā pasākumā trešdien ar ASV vēstniecības atbalstu "Printful" saņems vienu no svarīgākajiem LGBTQ kopienas simboliem pasaulē – oriģinālo Gilberta Beikera varavīksnes praida karogu, kas tika radīts 1994. gadā par godu 25. gadadienai kopš Stounvolas nemieriem, kas kļuva par pagrieziena punktu LGBTQ tiesību kustībā ASV un līdz ar to arī pasaulē. Rīgā redzamais karogs ir īpašs ar to, ka to darinājis pats Beikers, kas ir varavīksnes karoga kā praida simbola radītājs. Karogs ir trīsdesmit metrus garš, četrus metrus plats un sastāv no astoņām krāsām. Nedēļu karogs būs apskatāms "Riga Pride" atbalstītāju – "Printful" galvenajā ēkā. Pēc tam karogu būs iespējams redzēt veikala "Sexy Style" skatlogā. 

"Nododot šo īpašo, vēsturisko karogu "Printful", mēs sakām paldies par atbalstu un kopā ar nepacietību sākam gaidīt "Riga Pride". Šogad ir īpaši svarīgi nākt praidā, jo skaidri redzam, ka Latvijas likumdevēji turpina aizbildināties ar sabiedrības nesagatavotību, kas jau sen ir tikai atruna nerisināt LGBTQ cilvēku nelīdztiesību," iezīmē "Riga Pride" līdzpriekššēdētāja Kristīne Garina. "Ir laiks sabiedrībai daudz plašāk un redzamāk parādīt savu atbalstu līdztiesībai un neļaut vairs izmantot sabiedrības vairākuma argumentu, lai uzturētu šo stagnāciju." 

Pasākums uzsāks atskaiti līdz "Riga Pride" centrālajam un galvenajam pasākumam – gājienam "Mēs visi esam Latvija" un koncertam "Atplauksti! Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi", kas norisināsies 3. jūnijā.

"Riga Pride" ar plašu programmu šovasar no 29. maija līdz 4. jūnijam atgriezīsies Rīgā, lai iestātos par iekļaujošu un līdztiesīgu Latvijas sabiedrību. Riga Pride nedēļas laikā norisināsies desmitiem dažādu pasākumu, tostarp Dažādības un iekļaušanas forums ar dažādu nozaru ekspertu dalību, Dažādības balvas pasniegšanas ceremonija, diskusijas, darbnīcas, izstādes, kino seansi un koncerti.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!