Aktualitātes
23.08.2022

Rīgā notiks ukraiņu filmu labdarības maratons

Komentē
0

No 24. līdz 26. augustam kinoteātrī "Kino Citadele" norisināsies starptautiskais Ukrainas filmu maratons "Cinemaid", kurā varēs noskatīties pasaulē atzītas ukraiņu filmas. Visi maratona laikā gūtie ienākumi tiks novirzīti karā cietušo Ukrainas kino industrijas darbinieku atbalstam.

Ukrainas filmu maratons "Cinemaid" noticis jau daudzās pasaules pilsētās. "Krievijas iniciētais nežēlīgais karš ir atņēmis mums dārgāko. Kara laikā ir jāatsakās no tā, kas dāvā prieku un laimi, ieskaitot filmu skatīšanos ar tuvākajiem. Kad apkārt krīt bumbas, ir grūti gūt kolektīvu prieku no laba kino. Bet ārzemju skatītājiem ir iespēja tās redzēt, un tādējādi pievienoties mums kopīgai cīņai pret agresoru. Uzvara būs mūsu, un mēs to sasniegsim kopā!” komentē Ukrainas Nacionālā kino centra vadītāja Marina Kuderčuka.

Latvijas skatītājiem būs iespēja noskatīties četras ukraiņu filmas: "Ščedrik", "Priekšnojautas", "Kauja pie Knutijas" un "Neuzvaramā cilts". Trešdien, 24. augustā, plkst. 19.00 būs iespēja noskatīties 2022. gadā uzņemtās filmas "Šķedriks" pirmizrādi. Filma stāsta par trim ģimenēm, poļiem, ukraiņiem un ebrejiem, kas draudzīgi apdzīvo vienu namu. Idilli, kopīgās vakariņas un muzikālos vakarus pārtrauc vispirms nacistiskais, bet vēlāk arī padomju režīms, taču dzīvespriecīgais Ziemassvētku dziesmas “Щедрик” meldiņš palīdz tām iziet cauri visām grūtībām.

Ceturtdien, 25. augustā, plkst. 17.15 notiks filmas "Priekšnojautas" (2019) seanss. Filma vēsta par nesteidzīgu piejūras ciematiņa dzīvi, ko negaidīti pārtrauc skandāls ap kādu nesen mūžībā aizgājušu vīru. Viņa apglabāšanas vietu zina tikai sieva un viņa labākais draugs, un, saskaņā ar mirušā pēdējo vēlmi, viņi atsakās to izpaust ciemata iedzīvotājiem. Katram ciematiņa iedzīvotājam ir kas sakāms par aizgājēju, un aizvien pieaugošajā jautājumu burzmā briest kas nopietnāks.

25. augustā plkst. 19.45 iespējams apmeklēt arī "1918: Kauja pie Krutiem" seansu. Filmā atainota 1918. gada Ukraina. Kamēr 4000 vīru liela boļševiku armija ģenerāļa Muravjova vadībā tuvojas Kijivai ar mērķi ieņemt pilsētu, neliela 400 vīru ukraiņu vienība, no kuriem aptuveni 300 ir studenti, aptur ienaidnieku pie Krutu dzelzceļa stacijas. Jaunie cilvēki, kuriem viss vēl būtu priekšā, atdod savas dzīvības nevienlīdzīgā cīņā ar agresoru.

Piektdien, 26. augustā, plkst. 19.00 izrādīs darbu "Neuzvaramā cilts". Filmas darbība norisinās 13. gadsimta Eiropas austrumos, kur Mongoļu impērija ir kļuvusi par lielāko valsti cilvēces vēsturē un turpina savu karagājienu. Mongoļu karavadonis hans Burunda Karpatos sastop kalnos dzīvojošu slāvu cilti, kuras cīņasspēks un kaujas viltība būs nopietns pretspars milzīgajai un nežēlīgajai mongoļu ordai.

Maratona seansi jau notikuši Lietuvā, Polijā, Beļģijā, Īrijā, Bulgārijā, Turcijā, ASV, kā arī Jordānijā, Kenijā un citur pasaulē.

Biļešu cena ir 6 eiro. Biļetes iegādāties iespējams Forum Cinemas mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!