Aktualitātes
19.04.2022

Rīgā notiks starptautiski atzītās mākslinieces Daigas Grantiņas izstāde

Komentē
0

No 7. maija līdz 31. jūlijam "Rīgas biržā" būs skatāma Daigas Grantiņas personālizstāde "Lauka telpa", kas ir līdz šim lielākā starptautiski atzītās latviešu mākslinieces izstāde Latvijā.

Īpaši Rīgai Daiga Grantiņa radījusi gan jaunus darbus, gan piemērojusi jau esošus. Ekspozīcijā skatāmi deviņi skulpturāli objekti, kuru centrā ir "tornis" no ekspozīcijas "Saules suns", kas tika prezentēta Latvijas paviljonā Venēcijas 58. starptautiskās mākslas izstādē 2019. gadā.

"Kā bezgalīgas kustības pinums "Lauka telpa" uzsūc radīšanas garu un savērpjas ar pieredzēto. Daudzveidīgo materiālu izmantojums un to kombinācijas uzrāda interesi saskarties un būvēt attiecības ar citādi neredzamo un neskaidro. Izstādes materialitāte izriet no formas un necaurredzamības apvienošanās metaforiskā un materiālā līmenī. Atsedzot lietu stāvokli, nevis to lietišķību, "Lauka telpa" ir strukturāla un caurlaidīga, telpa jūtu sfērā, telpa kā brīva forma," raksta izstādes kuratore Zane Onckule.

Izstādes darbus papildina sadarbībā ar komponistu Rafaelu Roginski (Raphael Rogiński) radīta audio pavadījums. Vadoties pēc Grantiņas skulpturālajiem pierakstiem, Roginskis tos pārvērš skaņainavā, kas gan turpina "Lauka telpas" kompozicionālo līniju, gan dzīvo pati savā vidē – kā koncerts, kā performance, kā priekšnesums radio.

Daiga Grantiņa dzimusi 1985. gadā Saldū (Latvija), ieguvusi izglītību Hamburgā (Vācija), strādā un dzīvo Parīzē (Francija). Nozīmīgāko personālizstāžu vidū: "Atem, Lehm" galerijā "GAMeC" (Bergamo, Itālija, 2021), "What Eats Around Itself" Jaunajā muzejā (New Museum, Ņujorka, ASV, 2020), "Saules suns" 58. Venēcijas biennālē (Latvijas paviljons, Venēcija, Itālija, 2019), "TOLL" Tokijas pilī (Palais de Tokyo, Parīze, Francija, 2018), "Pillars Sliding off Coat-ee" Kunstverein in Hamburg apvienībā (Hamburga, Vācija, 2017).

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!