Aktualitātes
21.11.2019

Rīgā notiks Latvijas pirmais "drag king" festivāls

Komentē
2

No 11. līdz 21. decembrim Rīgā, Kaņepes kultūras centrā, notiks pirmais "Latvijas Drag King festivāls" ar meistarklasēm, lekcijām, kino vakaru, podkāsta ierakstu un "drag king" konkursu 10 dienu garumā.

"Drag king" ir performanču kopa, kas sevī ietver maskulinitātes izspēli ar tērpu, gaitas, žestu un citu izpausmes līdzekļu palīdzību. "Drag king" lielākoties izspēlē sievietes, bieži vien lesbietes vai kvīru kopienas locekles.

Festivāls tiek rīkots, lai iepazīstinātu Latviju ar "drag king" kultūru un tās izpausmēm, un paredzēts tieši sievietēm, kas vēlas iejusties "drag king" lomā. "Festivāla mērķis ir atbalstīt sieviešu pašizpausmi un aktīvu sava spēka apzināšanos, kas rodas, iemiesojot maskulīnās kultūras izpausmes savā ķermenī," teikts aicinājumā uz festivālu. ""Drag king" performance var palīdzēt ne tikai atbrīvot un parodēt maskulinitāti, bet arī no jauna iepazīt un pieņemt sievišķību, neapdraudot esošo dzimumu līdzsvaru, bet aicinot uz diskusiju par bināro sievišķības un vīrišķības lomu dominanci sabiedrībā un privātajā dzīvē."

Viens no festivāla centrālajiem notikumiem būs Londonā dzīvojošā britu "drag" pāra Adam All un Apple Derrieres meistarklases, kā arī konkurss, kura laikā drosmīgākajām būs iespēja demonstrēt jaunās iemaņas un plecu polsterus žūrijas un skatītāju priekšā, cīnoties par "Latvijas Drag King 2019" titulu.

Pasākumu plāns:

11.12. performances mākslinieces Lauras Šternas lekcija par "drag king" vēsturi un mūsdienu kopienu.
13.12. podkāsta "Starp mums, meitenēm, runājot" ieraksts ar viesiem Adam All un Apple Derrieres (angļu valodā).
14.12.–15.12. Adam All and Apple Derrieres drag king meistarklases (angļu valodā).
17.12. filmas "By Hook or By Crook" ekranizācija ar režisores Alises Zariņas ievadlekciju.
21.12. "Latvijas Drag King 2019" konkurss.

Ieeja visos pasākumos bez maksas. Lai pieteiktos dalībai meistarklasēm un/vai konkursam, jāraksta uz [email protected]. Meistarklašu dalībnieku skaits ir ierobežots.

Meistarklases un konkurss ir paredzēts sievietēm, non-binary un transpersonām, neatkarīgi no seksuālās orientācijas. Var tikt pieņemti izņēmumi ar atbilstošu iemeslu.

Festivāla rīkotāja ir performanču māksliniece Mētra Saberova, plakāta dizaina autore – Vivianna Maria Staņislavska.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!