Aktualitātes
16.06.2020

Novembrī Rīgā notiks pirmais dokumentālā kino festivāls "Artdocfest/Riga"

Komentē
0

2020. gada novembra beigās Rīgā notiks pirmais starptautiskais dokumentālā kino festivāls "Artdocfest/Riga".

Festivālu "Artdocfest" 2007. gadā Krievijā izveidoja režisors Vitālijs Manskis, kurš vairākus gadus vēlāk, vājinoties demokrātiskajiem procesiem kaimiņvalstī, pārcēlās uz Latviju un atveda festivālu sev līdz. Piecus gadus "Artdocfest" darbojies Latvijā kā Starptautiskā festivāla "Riga IFF" dokumentālo filmu programmas sastāvdaļa, šai laikā izaudzis – kopš 2018. gada tiek rīkots starptautisks konkurss – un, kā norāda rīkotāji, no 2020. gada uzsāks patstāvīgu dzīvi ar mērķi izveidoties par nozīmīgu kultūras un dokumentālā kino atskaites punktu Baltijas un vēlāk arī plašāk Austrumeiropas reģionā.

Festivālu veidos tradicionālā starptautiskā "Artdocfest" programma ar vairāk nekā 20 kvalitatīvām filmām no dažādām pasaules valstīm un jauna – īpaši Baltijas kino veltīta programma "Baltijas fokuss", kurā tiks piedāvāts labākais un svaigākais Baltijas dokumentālistu veikumu. Konkursa programmās būs agrāk Latvijā neizrādītas filmas no vairāk nekā 15 pasaules valstīm. Katrai konkursa programmai tiks piesaistīta atsevišķa starptautiska žūrija.

"Baltijas fokusa" konkursa programmas labākā filma saņems galveno balvu "Hercs", kas nosaukta par godu izcilajam Latvijas dokumentālistam Hercam Frankam.

Festivālam tiek gatavota arī ārpuskonkursu programma ar industrijas simpoziju, kurā dokumentālisti un kino teorētiķi tiks aicināti uz radošām un zinātniskām diskusijām par mākslu, kino un laiktelpu, mēģinot aizsniegties līdz kādreizējam izcilo Rīgas dokumentālistu simpoziju domas lidojumam un savīt to ar šīsdienas aktualitātēm.

Tāpat jaunā festivāla ietvaros tiks atzīmēta izcilā latviešu režisora Jura Podnieka 70 gadu jubileja.

Festivāls norisināsies no 26. novembra līdz 1. decembrim kinoteātrī "Splendid Palace" un "Cafe Film Noir". Vairāk informācijas par festivālu tā mājaslapā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!