Aktualitātes
14.09.2017

Rīgā meistarklasi sniegs Kannu kinofestivāla direktors Tjerī Fremo

Komentē
0

Festivālā "Baltijas pērle", kas norisināsies no 21. līdz 28. septembrim Rīgā, ar visiem interesentiem pieejamu meistarklasi viesosies Kannu kinofestivāla direktors Tjerī Fremo.

Meistarklase notiks 21. septembrī pulksten 11.00 kinoteātra "Splendid Palace" Mazajā zālē, un noritēs kā lekcija ar pamattēmu "Mīlestība pret kino mainīgo kadru pasaulē", pēc kuras būs iespēja uzdot jautājumus vienam no visietekmīgākajiem festivālu industrijas cilvēkiem. Klātesošie uzzinās, ar ko ir īpašs Kannu kinofestivāls, kāds ir festivāla veiksmes noslēpums, kā tiek atlasītas filmas, kāda ir vide, kurā pastāvīgi jāsaskaras ar ambīcijām, pretrunām un ārkārtīgi lielu spiedienu.

"Mans vēstījums ir šāds: nedomājiet, ka brāļu Limjēru filmas ir kaut kas vecs un garlaicīgs. Dažkārt ir vērts atgriezties pagātnē, lai izskalotu acis. Šodien mūsu acis ir sakairinājis internets un jaunās tehnoloģijas, kas ar mums manipulē. Kad skatāties brāļu Limjēru filmas, tas ir ceļš atpakaļ pie tīrības, nevainības un dzīves skaistuma. Šī filma nav domāta speciālistiem. Tā domāta visiem. Cilvēki bieži runā par kinematogrāfa norietu. Neticiet tam! Kino nekad nenomirs. Par spīti internetam, "Netflix" un visām citām interneta platformām. Man bija ļoti svarīgi parādīt Limjēru filmas uz lielā ekrāna, jo kino uz lielā ekrāna ir tas, kas nekad nezudīs," stāsta Tjerī Fremo.

Viņš jau daudzus gadus vada arī Limjēru institūtu, kas atrodas Lionā – pilsētā, kur dzimis kinematogrāfs. Nav nejaušība, ka tieši viņam dzima ideja apkopot vienā kinodarbā vairāk nekā simts izcilākās īsmetrāžas filmas no Luija un Ogista Limjēru atstātā mantojuma. Šos kadrus pavada paša Tjerī Fremo komentāri, veidojot kino mākslas pamatu vizuālo rokasgrāmatu. Šī filma tiks izrādīta festivāla "Baltijas pērle" atklāšanā ar Tjerī Fremo piedalīšanos.

Saistībā ar to, ka kinoteātra "Splendid Palace" Mazajā zālē vietu skaits ir ierobežots, visi, kuri vēlas apmeklēt Tjerī Fremo meistarklasi, aicināti pieteikties caur e-pastu [email protected].

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!