Aktualitātes
27.05.2022

Rīgā koncertēs Baltkrievijas "Brīvais koris", kas uzstājas aizsegtām sejām

Komentē
0

8. jūnijā plkst. 18:00 Lielajā Ģildē ar koncertu "Mēs esam kopā!" uzstāsies "Brīvais koris" (Volny Chor) no Baltkrievijas, kura darbība dzimtenē ir aizliegta. 

"Brīvais koris" ir radies Baltkrievijas protestu laikā un miljoniem cilvēku kļuvis par pretošanās simbolu Baltkrievijā valdošajam antidemokrātiskajam režīmam. "Brīvā kora" aizmetņi meklējami Baltkrievijas Valsts filharmonijas mūziķu sabiedriskajās akcijās 2020. gada augustā. Šiem pasākumiem uzreiz pievienojās dalībnieki arī no citām Minskas muzikālajām apvienībām: diriģenti, vokālisti, koristi, instrumentālisti, reģenti (baznīcas koru diriģenti/koru vadītāji), bardi, folkmūziķi, kā arī ar profesionālo mūziku nesaistīti cilvēki, kam patīk dziedāt.

Kā profesionāļus, tā amatierus vienoja vēlme apturēt vardarbību un panākt taisnīgumu. Patlaban "Brīvā kora" darbība Baltkrievijā ir aizliegta, tāpēc kora dalībnieki ir pārcēlušies uz Polijas galvaspilsētu Varšavu, turpina dziedāt baltkrievu dziesmas un runāt par brīvību un demokrātiju.

"Brīvā kora" koncerts Rīgā izskanēs piecās tematiskajās daļās: 1. daļa "Ielu gājieni", 2. daļa "Aizturēšanas", 3. daļa "Nāves", 4. daļa "Kopā ar Ukrainu" un 5. daļa "Emigrācija". Kora dalībnieki vienmēr dzied ar aizklātām sejām, neatklājot savu identitāti, lai izvairītos no iespējamām vajāšanām un represijām.

Informāciju par kori un iespējām to atbalstīt meklējiet šeit.

Ieeja koncertā ar ielūgumiem, reģistrējoties šeit. Drošības apsvērumu dēļ pirms koncerta tiks pārbaudīta katra apmeklētāja identitāte.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!