Publicitātes foto
 
Aktualitātes
27.09.2018

Rīgā izrādīs Latvijas un Igaunijas kopiestudējumu "Cabaret Siberia"

Komentē
0

Sadarbojoties Latvijas "Teātrim TT" un Igaunijas "Piip ja Tuut Teater", tapis muzikāls stāsts "Cabaret Siberia" ("Kabarē Sibīrija"), tā Latvijas pirmizrādes notiks 18. un 19. oktobrī Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā.

"Cabaret Siberia" ir Latvijas valsts simtgades programmas notikums – muzikāls stāsts par diviem populāriem brīvvalsts laika kabarē māksliniekiem, kuri 1941. gada 14. jūnijā tiek izsūtīti lopu vagonos uz Sibīriju. Viņu ceļojums tiek skatīts neparastā leņķī: izrāde sastāv no 10 kabarē numuriem, kuros abi izsūtītie baisajos apstākļos gan meža izstrādē, gan zvejā, gan Tālo Ziemeļu raktuvēs pūlas izdzīvot, saglabājot savus ideālus. Izrādes librets veidots, balstoties arī uz režisora Oļģerta Krodera atmiņām par savu izsūtījuma laiku un apstākļiem. "Cabaret Siberia" pirmizrāde notika 6. martā Tallinas Baltijas stacijas Uzgaidāmajā zālē, tā ir guvusi skatītāju ievērību, kā arī atzinīgas kritikas atsauksmes.

"Aktieri spēlē trijos dažādos stilos – kabarē, klaunāde un drāma -, un visos viņi ir teicami. Izrādes forma un saturs ir tik unikāli, ka es ik pa brīdim spēju vien izsaukties: ohhh! un ahhh!..." (Kritiķis Veiko Merka (Veiko Märka), "Sirp", Igaunija.)

"Teātris TT" Sibīrijas izsūtījumu tēmai pievērsies jau otrreiz – iestudējums "Pieskaries baltajam lācim!" ilgstoši tika izrādīts Latvijas Okupācijas muzejā, kā arī ierakstīts LTV. Atšķirībā no tā "Cabaret Siberia" risināts spilgtā kabarē žanrā, kas ir tuvs Igaunijas teātrim "Piip ja Tuut Teater", atbilst igauņu teātra uzstādījumiem un plašajām profesionālajām iespējām, turklāt tas iekļaujas abu valstu simtgažu piemiņas pasākumu kontekstā.

Izrādes autors un režisors Lauris Gundars ir jau īstenojis projektu ar "Piip ja Tuut Teater", 2016. gadā iestudējot V. Šekspīra "Hamletu", kas jau otrajā sezonā sasniedzis 60 izrāžu slieksni. Jaunajā projektā tiek iesaistīti tie paši radošie spēki – aktieri Haide Manamē un Tomass Tross, komponists Sīms Aimla, scenogrāfs Jānuss Lagrekills. Projektā piedalās horeogrāfe Marge Ērenbuša, kostīmu māksliniece Rūta Kuplā, izrādes grafisko dizainu veidojis Klāvs Mellis.

Izrāde tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Izrāde Dzelzceļa muzejā tiks spēlēta igauņu valodā ar tulkojumu latviešu valodā. Tajā piedalās "Paradīzes orķestris" izrādes komponista Sīma Aimlas vadībā.

Represētajiem, uzrādot represētās personas apliecību, "Biļešu Paradīzes" kasēs – bezmaksas ielūgumi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!