Aktualitātes
21.10.2022

"Riga IFF" noslēguma ceremoniju varēs vērot tiešsaistē visā Latvijā

Komentē
0

Sestdien, 22. oktobrī, plkst. 20 ar režisora Jāņa Ābeles režisētu ceremoniju noslēgsies devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kas šogad no 13. līdz 23. oktobrim 12 tematiskās programmas sadaļās, tostarp, sešos konkursos, skatītājiem piedāvā vairāk nekā 100 audiovizuālus darbus.

Noslēguma ceremonija, kas šogad slēgtā lokā noritēs kinoteātrī "K.Suns", Latvijas Sabiedrisko mediju organizētā tiešraidē būs pieejama skatītājiem visas valsts teritorijā. To vadīs Dienvidāfrikas izcelsmes režisors Ādams Donens; ceremonijas laikā tāpat būs iespēja vērot kinorežisoru Lāsmas Bērtules un Kristapa Opincāna veidotu priekšnesumu ar digitālajiem un analogajiem projektoriem, kura centrālais elements būs gaisma.

Šogad festivāla izskaņā tiks paziņoti sešu konkursu laureāti – festivāla balvas un godalgas saņems Pilnmetrāžas filmu konkursa, Īsmetrāžas filmu nacionālā un starptautiskā konkursa, KIDS' REEL Pilnmetrāžas un īsmetrāžas konkursa, kā arī Baltijas mūzikas video konkursa pārstāvji. Ceremonijā tāpat tiks nosaukta festivāla LTV bērnu žūrijas laureātfilma, kuras tiesības izrādīšanai pēc festivāla iegādāsies Latvijas Televīzija, kā arī Eiropas Bērnu filmu asociācijas (ECFA) balva, kas garantē nomināciju ECFA gada labākās Eiropas bērnu filmas titulam.

Tāpat ceremonijā ar balvu un godalgu tiks paziņots RIGA IFF Testa skašu uzvarētājs, savukārt festivāla izvirzīto nomināciju kandidatūrai Eiropas Kino Akadēmijas balvai "Eiropas īsfilma 2023" uz skatuves paziņos Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Tāpat Riga IFF šogad pasniegs mūža ieguldījuma balvu Jurim un Aīdai Zviedriem par Rīgas mākslas un avangarda kino ainavas kopšanu kinoteātrī "K.Suns" 30 gadu garumā.

Devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls noslēdzas svētdien, 23. oktobrī; līdz tam joprojām iespējams baudīt festivāla programmu kādā no tā norises vietām Rīgā, kā arī tiešsaistē visas Latvijas teritorijā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!