Kadrs no filmas "Mīlas pāri"
 
Aktualitātes
19.05.2020

Rīgas Starptautiskais kinofestivāls izziņo pirmās filmas

Komentē
0

Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kas šogad norisināsies ar devīzi "Owning the Unknown" jeb "Apzinot nezināmo", izziņo pirmās programmas filmas un sāk biļešu tirdzniecību.

Septītais "Riga IFF" notiks no 15. līdz 25. oktobrim, un tā rīkotāji pieļauj iespēju, ka šogad festivāls varētu pārcelties uz virtuālo vidi. "Festivāls aicina skatītājus sevī audzēt piedzīvojuma un jaunatklājuma alkas, jo šis gads būs inovācijām bagāts ne tikai programmas saturā, bet arī formātā – festivāls jau šobrīd veic visus nepieciešamos sagatavošanās darbus, lai tā norise būtu iespējama gan klātienē, gan tiešsaistē, atkarībā no tā, ko tuvākajā nākotnē mūsu priekšā cels nezināmais. Skaidrs ir viens – festivāls būs un turpinās savu misiju nezūdošā kvalitātē," teikts paziņojumā presei.

Tikmēr festivāls izziņojis pirmās filmas un uzsācis biļešu tirdzniecību. "Riga IFF" radošā direktore Sonora Broka iepazīstina ar festivālā gaidāmo: "Arī šogad RIGA IFF sevī ietvers dažādas tematiskās filmu programmas, nu jau četrus konkursus, atskatīsimies uz vienu no pagājušā gadsimta būtiskākajiem Eiropas kino strāvojumiem – čehu jauno vilni, kā arī fiksēsim aktuālajā kino valdošo noskaņojumu, vizuālo valodu un to tēmu loku, par kādu kino veidotāji vēlas runāt šobrīd. Intelektuālas diskusijas par mūžīgo sniegotas kalnu ainavas nošķirtībā, tropiska brazīļu melodrāma, itāļu veltījums kino un literatūras klasikai, antropoloģisks vardarbības pētījums ceļojumā uz plosta – tie ir tikai pāris pieturpunkti filmu klāstā, kas kļūs plašāks ik dienu."

Programmā "Nordic Highlights" būs skatāma zviedru un dāņu kopražojuma darbs "Aniara", kas vēsta par cilvēces pārceļošanu uz Marsu un ko Gēteborgas Starptautiskais kinofestivāls piedāvāja skatīties ar ekrānu, skaļruņiem, gaisa ventilāciju un trauksmes pogu aprīkotos sarkofāgos, programmu "Found in Berlinale" ievadīs viens no lielākajiem šīgada Berlīnes kinofestivāla notikumiem – Burhana Kurbani filma "Berlīne, Aleksandra laukums" pēc tāda paša nosaukuma vācu modernista Alfrēda Dēblīna romāna motīviem, programmā "Home Made" varēs novērtēt ungāru režisores Āgneses Kočis un latviešu scenārista Ivo Brieža kopdarbu "Ēdene", savukārt programma "In Kino Veritas" piedāvās čehu Helenas Tršeštikovas un Jakuba Hejnas filmu "Formans pret Formanu" – pirms diviem gadiem mūžībā aizgājušā Čehijas slavenākā kinorežisora un harismātiskā stāstnieka Miloša Formana portretējums. Ar visām jau izziņotajām filmām iespējams iepazīties šeit

Pirmās biļetes uz festivālu iespējams iegādāties šeit.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!