Kadrs no filmas
 
Aktualitātes
14.04.2022

RIGA IFF izrādīs Ukrainas filmas un ienākumus ziedos Ukrainas bērniem

Komentē
0

Rīgas Starptautiskais kino festivāls no 14. aprīļa līdz mēneša beigām skatītājiem visā Latvijā piedāvā tiešsaistē noskatīties divus Ukrainas autoru filmas. Visi ienākumi no filmu izrādīšanas tiks ziedoti ukraiņu labdarības projektam "Голоси дітей" (Bērnu balsis).

Katerinas Gornostajas jauniešu drāma "Augstāk par zemi" Berlīnes kinofestivālā saņēma balvu "Generation 14plus". Tā sniedz reālistisku ieskatu Ukrainas jauniešu ikdienā pēc Maidana. Stāsta galvenā varone ir kijiviete Maša, kas izlēmusi starp slepenām ballītēm un starpbrīžu splīnu spert pirmo soli savas simpātijas virzienā.

Valentīna Vasjanoviča postapokaliptiskā distopija "Atlantīda" ir saņēmusi Venēcijas kinofestivāla "Horizons" godalgu un bija Ukrainas pieteikums 2021. gada Oskara balvai. Filmas galvenais varonis Sergejs ir kara veterāns ar posttraumatiskā stresa sindromu, kurš mēģina atrast savu vietu 2025. gada Austrumukrainā, kas pēc kara ar Krieviju ir pārvērtusies par dubļu un izmisuma pilnu lauku. Par cerības staru veterāna dzīvē kļūst Katja – aktīviste, kas nodarbojas ar karā kritušo atpazīšanu. 2019. gadā iznākusī filma ar sāpīgu precizitāti iztēlo fizisko un emocionālo realitāti, kas seko karadarbībai.

Abas filmas būs pieejamas straumēšanai festivāla tiešsaistes platformā online.rigaiff.lv. Labdarības organizācija "Голоси дітей" kopš 2015. gada sniedz psiholoģisko un psihosociālo atbalstu Ukrainas bērniem; kara laikā šī organizācija palīdz ukraiņu ģimenēm evakuēties un sniedz pirmo psiholoģisko palīdzību.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!