Foto: Pols Hansens
 
Aktualitātes
27.04.2013

Rīgā būs skatāma World Press Photo 2013 ceļojošā izstāde

Komentē
0

Šogad pirmo reizi kopš 1991. gada Rīgā būs skatāma Pasaules preses fotogrāfijas izstāde (World Press Photo) – no 14. maija līdz 2. jūnijam tā būs aplūkojama Sv. Pētera baznīcā.

Šī gada World Press Photo konkursā piedalījās fotogrāfi no 124 valstīm, kas žūrijas vērtējumam iesniedza vairāk nekā 100 000 fotogrāfijas. Konkursā godalgotās fotogrāfijas atspoguļo izcilāko un radošāko mūsdienu fotožurnālistiku deviņās kategorijās – tie ir gan ziņu attēli, gan portreti, ikdienas dzīves skati, dabas un sporta foto. Izstādes mērķis ir veicināt diskusijas sabiedrībā par globāli aktuāliem jautājumiem un iepriekšējā gada svarīgākajiem notikumiem.

Līdztekus izstādei norisināsies arī vērienīga fotožurnālistikas izglītības programma, kas ir daļa no Borisa un Ināras Teterevu fonda Mākslas projekta "Tête-à-Tête 20 epizodēs". 23. maijā kinoteātrī "Splendid Palace" ar publiskām lekcijām uzstāsies World Press Photo 2012 Gada fotogrāfijas godalgas ieguvējs zviedru fotogrāfs Pols Hansens (Paul Hansen), dāņu fotožurnālists Jans Grarups (Jan Grarup), kas pērn ieguva baltu sporta fotogrāfiju kategorijā, kā arī beļģu fotogrāfs Stefans Vanfletērens (Stephan Vanfleteren), kas plūca laurus portretu kategorijā. Notiks arī meistarklase un portfolio skate vietējiem fotožurnālistiem, kā arī izglītojoša programma vidusskolniekiem par medijiem un fotožurnālistiku.

World Press Photo 2013 izstādi Rīgā organizē biedrība "ISSP" (International Summer School of Photography) un biedrība "Ascendum". Izstādes galvenie atbalstītāji ir Nīderlandes vēstniecība Latvijā, "Rīga 2014" un Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība.

World Press Photo konkursa uzvarētāju publiskās lekcijas, izglītības programma vidusskolām, portfolio skate un meistarklase notiek ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!