Aktualitātes
24.09.2019

Rīgā būs skatāma pazīstamā dizaineru dueta "Mareunrol's" izstāde

Komentē
0

No 10. oktobra līdz 8. decembrim Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā pirmo reizi būs skatāma vērienīga pazīstamā latviešu modes dizaineru dueta "Mareunrol’s" (Mārīte Mastiņa-Pēterkopa un Rolands Pēterkops) izstāde "Mareunrol’s. Paplašinātā realitāte".

"Tas ir Latvijā vēl nebijis starpdisciplinārs notikums, kas apliecina modes mākslas radošo potenciālu, atklājot tās patieso universālo dabu, kad lietas, materiāli un idejas spēj pastāvēt ārpus laika. Apmeklētājs aicināts iepazīt modi nevis kā sezonālu untumu, bet kā nopietnu, daudznozīmīgu 21. gadsimta mākslas un dizaina formu, kas paplašina realitātes robežas," raksta izstādes veidotāji.

Izveidots 2006. gadā, "Mareunrol’s" ir starptautiski visplašāk pamanītais latviešu modes zīmols. Piedalījies daudzos starptautiskos konkursos un festivālos, biennālēs un grupas izstādēs ārpus Latvijas, tostarp 12. Prāgas kvadrinnālē, ceļojošajā izstādē "ARRRGH! Monsters in Fashion" Benaki muzejā Atēnās un "La Gaîté Lyrique" Parīzē. 2009. gadā duets ieguva divas galvenās balvas 24. Starptautiskajā Jēras modes un fotogrāfijas festivālā (24th International Hyeres Fashion and Photography Festival) Francijā. Savukārt 2016. gadā "Mareunrol’s" tika izvirzīti starp desmit Eiropas nominantiem prestižajai starptautiskajai "Woolmark" balvai vīriešu modes kategorijā. Kopš 2012. gada zīmols regulāri piedalās Parīzes modes nedēļā – sākotnēji tās oficiālās programmas ietvaros.

Autori veidojuši tērpus daudzām teātra un operas izrādēm gan Latvijā, gan ārzemēs. 2013. gadā izdevniecības "Phaidon" almanahs "Pattern" ierindojis "Mareunrol’s" starp 100 mūsdienu īpašākajiem jaunajiem dizaineriem. Viņu tērps rotājis arī respektablā dzīvesstila žurnāla "Wallpaper" nākotnes modei veltītā speciālizlaiduma vāku.

Izstāde piedāvā "Mareunrol’s" kolekciju retrospekciju, papildinātu ar video materiāliem, fotogrāfijām, tēlnieciskiem elementiem un audio instalāciju. "Autori katrai detaļai piešķir jēgu, viņu mērķis ir radīt apģērbu, kas pauž stāstu un dzīvo savu dzīvi līdzvērtīgi konceptuālam mākslas darbam. "Mareunrol’s" radošā darbība apliecina spēju drosmīgi uzrunāt skatītāju, mudināt meklēt nākotnes formu kodus, reflektēt par sabiedrības domu virzību, attiecībām ar telpu, ķermeni, skaņu un kustību, kā arī aktīvi reaģēt uz sociālajiem notikumiem," uzsvērts izstādes pieteikumā.

Kā sola rīkotāji, izstāde darbosies kā īpaša platforma (sarunas, diskusijas un radošās darbnīcas), veicinot izpratni par modi kā neatņemamu kultūras sastāvdaļu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!