Aktualitātes
17.05.2021

Rīgā būs skatāma Alvja Hermaņa izrāde "Gorbačovs"

Komentē
0

Krievijas teātra festivāla "Zelta maska 2021" ietvaros 21. un 22. oktobrī Dailes teātrī būs skatāma Alvja Hermaņa Nāciju teātrī iestudētā izrāde "Gorbačovs".

Izrāde vēsta par pēdējo PSRS līderi Mihailu Gorbačovu un viņa sievu Raisu, ko atveido aktieri Jevgeņijs Mironovs un Čulpana Hamatova. "Ja 20. gadsimtā ir viens cilvēks, kurš tik vērienīgi ietekmējis simtiem miljonu cilvēku dzīves, tas ir Gorbačovs. Tieši viņš pārzīmēja visas Eirāzijas karti, viņš atrada tā cietuma atslēgu, kurā mēs bijām ieslodzīti, sperdams soli atklātības (glasnostj) virzienā. Personīgi es agrāk domāju, ka PSRS sabrukumu izraisīja ekonomiski cēloņi. Tagad esmu pārliecināts – to paveica viens cilvēks. Un izrādes mērķis ir saprast, kuras šā cilvēka īpašības, kuri viņa dvēseles ingredienti noveda pie tā, ka viņš kļuva par to smilšu graudu, kurš apstādināja milzīgo mehānismu," par izrādi stāsta Alvis Hermanis.

Festivāls "Zelta Maska Latvijā" ik gadu piedāvā Latvijas skatītājiem novērtēt pēdējās sezonas labākās Krievijas izrādes, kas saņēmušas Krievijas festivāla "Zelta Maska" balvas vai nominētas tām. Līdzās "Gorbačovam" no 7. līdz 22. oktobrim skatītājiem Rīgā, Liepājā un Ventspilī būs iespēja noskatīties vēl sešas izrādes: Maskavas Nāciju teātra izrāde "Irānas konference", Jeruna Ferbruhena horeogrāfiskais iestudējums "Deju grīda"  teātrī "Balets Maskava", Sankpēterburgas Leonīda Jakobsona baleta teātra izrādes "Dons Kihots" un "Galā koncerts", Ļesosibirskas teātra "Poisk" izrāde "Mirušās dvēseles", kā arī Sanktpēterburgas teātra izrāde visai ģimenei "Caciki iet uz skolu" pēc Monijas Nilsones-Brenstrēmas stāsta motīviem.

Vairāk par festivālu šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!