Foto: "RB Cafe" "Facebook" lapa
 
Aktualitātes
13.06.2019

Rīgā atvērta kafejnīca, kurā strādā cilvēki ar invaliditāti

Komentē
0

No 13. jūnija Rīgā, Bruņinieku ielā 63, ar saukli "Īpaša vieta īpašiem cilvēkiem" apmeklētājiem atvērta kafejnīca "RB Cafe", kurā gandrīz visus pienākumus veic cilvēki ar invaliditāti.

"RB Cafe" izveidota kā sociālās uzņēmējdarbības projekts – biznesa modelis, kura mērķis ir ne tikai pelnīt, bet arī risināt dažādas sociālas problēmas vai radīt labumu pārējai sabiedrībai. Eiropā jau ir šādas kafejnīcas, bet Latvijā "RB Cafe" ir unikāla.

Kafejnīcā profesionālas konditores vadībā strādā septiņi cilvēki ar invaliditāti, piedāvājot viesiem kūkas, pīrādziņus, kafiju un atspirdzinošos dzērienus. Tāpat plānots, ka "RB Cafe" apkalpos banketus, pieņems individuālus pasūtījumus un veiks piegādes.

"Mūsdienu sabiedrībā vēl arvien diemžēl valda dziļi iesakņojušies stereotipi. Nereti nākas saskarties ar situācijām, kurās cilvēkus ar invaliditāti apzināti vai neapzināti izolē. Tas attiecas arī uz darba tirgu. Tādēļ radījām vietu, kurā pierādīt, ka arī cilvēki ar invaliditāti var veiksmīgi integrēties un apliecināt sevi darbā," portālam "Dienas Bizness" stāsta kafejnīcas valdes loceklis Māris Grāvis, uzsverot: "Būšu viens no tiem retajiem darba devējiem, kas priecāsies, ja labākie darbinieki tiks aizvilināti uz citām darbavietām un pēc iespējas drīzāk. Tā būs iespēja nākamajiem darbiniekiem – viņu sagatavošanai darba tirgum."

Kafejnīcas darbinieki jau iepriekš ieguvuši pieredzi ēdināšanā – gadu ar pasākumu apkalpošanu un kafijas paužu nodrošināšanu viņi nodarbojās biedrības "Rūpju bērns" dienas aprūpes centra "Cerību ligzda" sastāvā un tagad iegūtās prasmes var likt lietā pastāvīgā darbā jaunajā kafejnīcā.

Kafejnīcas oficiālā atklāšana notika 12. jūnijā, bet apmeklētājiem tā būs atvērta jau no 13. jūnija rīta.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!